FAKTOGRAFIJA ZLATNE LOPTE Zdravko Mamić stvorio najboljeg nogometaša na svijetu

Utorak, 04. prosinca 2018. 10:58 Napisao/la  Igor Vranić

Spominjanje vulgarnog ispada jednog notornog primitivca iz Međugorja na kraju dana u kojemu je hrvatski nogomet u Parizu dobio najboljega igrača na svijetu morao je pokvariti ushićenje

Modrić i Mamić
Modrić i Mamić

 

Luka Modrić postao je najbolji igrač na svijetu, kao dobitnik Zlatne lopte svrstao se uz bok najboljih nogometaša na svijetu svih vremena.

Modrić je postao 44. vlasnik Zlatne lopte od 1956. godine, kada je prvu Zlatnu loptu dobio Stanley Matthews ispred Alfreda di Stefana i Raymonda Kope.

Istoga dana kada je Modrić postao besmrtan nogometaš, Zdravko Mamić na konferenciji novinare u Međugorju još jednom skrenuo je pažnju hrvatske javnosti primitivnim verbalnim ispadima.

Prostački je vrijeđao novinare koji postavljaju pitanja koja ne želi slušati.

Spominjanje vulgarnog ispada jednog notornog primitivca iz Međugorja na kraju dana u kojemu je hrvatski nogomet u Parizu dobio najboljega igrača na svijetu morao je pokvariti ushićenje

Faktografije radi ipak se mora istaknuti da je Luka Modrić projekt Zdravka Mamića.

U nogometnom smislu Modrić je izvorni proizvod poznatog Dinamova inkubatora.

Kao daroviti igrač Dinama igrao je na posudbama u Zrinjskom i Interu iz Zaprešića prije nego što je 2005. godine kao 20-godišnjak postao standardni prvotimac Dinama.

Ostalo je legenda o karijeri najboljeg hrvatskog nogometaša svih vremena.

Modrićeva karijera razvijala se pod Mamićevom paskom na terenu i izvan njega, čelnik Dinama nije klasični menadžer koji posredno ubire provizije na transferima.

Mamić u igrače ulaže svoj ili Dinamov novac, prema potrebi. 

Bez obzira što je Mamića očigledni sukob interesa u Dinamu na kraju stajao nepravomoćne presude na 6,5 godina zatvorske kazne, čelnik Dinama nikada nije krio svoje interese u razvojima karijera bivših igrača Dinama.

Zdravko Mamić je godinama izravno, a kasnije posredno preko agencije sina Marija, vodio i još uvijek vodi karijere nekoliko bivših igrača Dinama.

U projekt Modrić od prvog dana uključena je supruga Vanja Bosnić, koja je radila u Mamićevoj agenciji.

Zbog toga Mamić nikada s Lukom nije imao problema, kada je naplaćivao lihvarske provizije posredstvom tzv. građanskih ugovora.

Mamić je izravno u Zagrebu s Danielom Levyjem dogovorio transfer u Tottenham, prve impresije o Levyju sažeo je u jednu rečenicu.

- Nakon što smo se upoznali, prvo mi je rekao: Ako se ne dogovorimo u prvih pet minuta, nećemo se ni dogovoriti, opisao je Mamić pregovore s Levyjem vrijedne 22 mil. eura.

Jasno da Zdravko Mamić nije izravno sudjelovao u Modrićevu transferu između Tottenhama i Real Madrida, ali se Mario Mamić u svim kombinacijama pojavljuje kao Modrićev zastupnik.

Na izvjesnom Modrićevu transferu u milanski Inter najviše radi Predrag Mijatović, nekadašnji direktor i igrač Real Madrida.

To ne znači da će agencija Zdravkova sina ostati prikraćena za određenu proviziju ako se transfer ostvari.

- Inter je dobar klub, ali bi ga Modrić odbio jer želi ostati u Madridu. Mislim da ne postoji šansa da ga vidimo u dresu nekog drugog kluba u idućih nekoliko godina. U ovom trenutku Luka želi igrati jedino za Real i mislim da uskoro neće napuštati Madrid, rekao je nedavno Mario Mamić za TuttoMercato.

I potvrdio notorno!

Zdravko Mamić stvorio je najboljeg nogometaša na svijetu 2018. godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.