Davor Šuker posjetio BiH u društvu predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina

Četvrtak, 30. studenog 2017. 12:22 Napisao/la  SC
Davor Šuker posjetio BiH u društvu predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina


Aleksandar Čeferin posjetio je četvrtak Nogometni savez BiH i održao protokolarne sastanke u Predsjedništvu BiH i Vijeću ministara BiH.

Predsjednik UEFA-e sastao se tijekom boravka u BiH s predsjednicima HNS-a Davorom Šukerom i FSCG-a Dejanom Savićevićem.

O izborima u Hrvatskoj, predsjednik UEFA kaže:

- UEFA podržava HNS i onogo tko je njegov predsjednik, a to je sada Davor Šuker. Ne pada mi na pamet da podržavam bilo koga kandidata, bilo bi to suprotno statutima UEFA-e i FIFA-e, rekao je Čeferin.

Na pitanje kako gleda na angažman u nogometnimorganizacijama ljudi optuženih za kriminlne radnje, predsjednik UEFA-e kaže:

- Ako je netko osuđen, ne bi smio djelovati u nogometu!

Domaćinima u BiH Čeferin je poručio:

- BiH ima dobru i talentovanu fudbalsku ekipu, ali lošu infrastrukturu. Vrlo je bitno da lokalna zajednica sudjeluje u tome. Bez infrastrukture ubuduće neće biti moguće ništa. Spremni smo pomagati, imamo stručnjake koji će predložiti rješenja. Većina stadiona je na granici regularnosti. Reprezentacija ima problem gdje da igra utakmice. Infrastruktura se mora razvijati po cijeloj BiH. Ako se ne bude radilo na tome, nećete imati nijednog talenta, smatra predsjednik UEFA-a koji s čelnicima regionalnih saveza nije govorio o reginalnoj ligi:

- Nismo razgovarali o ideji regionalne lige, više o radu Saveza stvarima koje su dobre i loše. Problem regionalnih liga je što bi one štetile nacionalnim ligama. Problem je i specifičnosti prostora, sve to pokazuje da je prerano za formiranje takvog natjecanja, smatra Čeferin.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.