DARIO ŠIMIĆ

U HNS-u puno stvari trebaju biti bolje

Srijeda, 20. rujna 2017. 15:05 Napisao/la  SC

Nije vrijeme za isticanje kandidature, piše Šimić

Dario Šimić
Dario Šimić


Dario Šimić oglasio na facebook stranici Hrvatske udruge Nogometni sindikat, povod je njegova kandidatura za predsjednika HNS-a.

Evo što piše Šimić:

Kao prvo, moja jedina funkcija u hrvatskom nogometu je ona predsjednika Hrvatske udruge „Nogometni sindikat“ (HUNS-a). I na tu sam funkciju iznimno ponosan.

 Smatram da sa svojim timom ljudi smo napravili izuzetne stvari. U proteklih pet godina, između ostalog, HUNS je postao punopravni član FIFPro-a. Organizirali smo pet „Kampova za igrače bez ugovora“, pet Nogometnih Oscara, besplatno smo zastupali igrače u 240 sporova, pomogli smo onim igračima koji su igrali u Francuskoj ostvariti pravo na svoje mirovine.
 
 Preko HUNS-a trenutno studiraju 32 studenta na UCN Sveučilištu u Danskoj, na što sam vrlo ponosan. Iz ničega nastao je HUNS, otvorena su četiri nova radna mjesta.

 Bili smo društveno odgovorni te smo radili na brojnim projektima od kojih bih izdvojio: „Pokažimo crveni karton rasizmu“, „Reci ne namještanju utakmica“, „Igrajmo za život, igrajmo za njih“, i još mnogi drugi, hvalevrijedni projekti.
 
 Moram reći da sam iznimno ponosan na sve što je dosad napravljeno u HUNS-u. Jako sam ponosan na svoj tim.
 
Da, istina je da sam dao intervju za „Gazetu“.

Poštujem instituciju Hrvatskog nogometnog saveza u kojoj ima puno stvari koje trebaju i moraju biti bolje.

Ali smatram kako nije vrijeme za isticanje kandidature prije dvije iznimno važne utakmice koje predstoje hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

Primarni cilj svih nas koji radimo ZA NOGOMET jest odlazak reprezentacije u Rusiju. Stoga, ni na koji način ne želim remetiti prijeko potrebni mir.

Reprezentacija i hrvatski nogomet trebaju biti iznad svih nas, napisao je Šimić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.