Zoran Vulić: Teško je u pet dana bilo što promijeniti, to ni Cooperfield ne bi uspio

Petak, 14. rujna 2018. 14:10 Napisao/la  Ivan Jelić

Ovo je jedan od najtežih zadataka koji su postavljeni pred mene, ali apsolutno se ne bojim. Mislim da ćemo uz podršku naših navijača to izgurati, kaže trener Hajduka

Zoran Vulić
Zoran Vulić Foto: www.hnkhajduk

 

Hajdukov trener Zoran Vulić uoči prvenstvene utakmice protiv Rudeša je rekao:

- Čeka nas zahtjevna utakmica, svaka nam je sada kao finale. Nemamo pravo na grešku, ali mislim da su momci svjesni situacije u koju smo došli i učinit će sve da iz te situacije izađemo.

Kako će se osjećati kad opet izađe na Poljud:

- Bit će pozitivna nervoza, najbitnije mi je kad izađem da ne padnem. Kad to prođe, onda je sve lako.

Rudeš ima mnogo bivših članova Hajduka...

- Mrkonjić, Vojković, Kalik, drugi Vojković... Momčad je protiv Rijeke i Dinama izgledala zbilja dobro, ali mi smo Hajduk i moramo vratiti samopouzdanje. Bez samopouzdanja nema ni pobjede. Igrači ozbiljno rade, trebam ih pohvaliti, ali to je uvijek tako kad dođe novi trener. Oni moraju biti profesionalci i poštivati klub u kojemu igraju. Teško je u pet dana bilo što promijeniti, to ni Cooperfield ne bi uspio, a kamo li netko drugi. Protivnik će igrati dobro onoliko koliko mu dopustimo. Neće biti promjena u sastavu, nego u grupi. Bitan mi je i 18. igrač, novo ime mi je Bradarić, koji me se dosta dojmio na treningu. Na njemu je da uzme broj 3. Mislim da se radi o kvalitetnom igraču, kaže Vukić.

Na treningu je dosta pričao s defenzivcima...

- Obrana je temelj momčadi, a temelj moramo učvrstiti da bi gradili kuću. Ukazao sam im na dobre i loše stvari, mislim da su svjesni mojih principa. Pet dana sam samo fokusiran na momčad, a i inače nisam tip koji se penje po katovima, zanima me samo teren i ništa više. Šteta što nisu ostali Radošević ili Savvas, na toj poziciji smo malo deficitarni, rekao je Vulić.

Je li Caktaš spreman?

- Još malo osjeća koljeno, ali mislim da će stisnuti zube i odigrati ovu utakmicu kako zna.

Je li ovo najteži od pet početaka na klupi Hajduka?

- Sigurno jest. Ovo je jedan od najtežih zadataka koji su postavljeni pred mene, ali apsolutno se ne bojim. Mislim da ćemo uz podršku naših navijača to izgurati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.