Željko Kopić u kratkom roku srušio teoriju čelnika Hajduka da domaći trener ne može voditi momčad

Četvrtak, 07. prosinca 2017. 13:34 Napisao/la  Ivan Jelić

Veliku pobjedu na Rujevici  ostvarili su Željko Kopić i  igrači, težak poraz doživjeli su predsjednik Ivan Kos, sportski direktor Mario Branco i cjelokupni Nadzorni odbor

Željko Kopić
Željko Kopić Foto: Lario Tus


Hajduk je nakon 2.082 dana napokon pobijedio Rijeku i to na Rujevici.

Posljednji put bijeli su slavili 21. ožujka 2012. godine na Kantridi kada su pod vodstvom Krasimira Balakova pobijedili s uvjerljivih 3:0.

 Nakon toga dvoboja Riječani i Splićani odigrali su 20 prvenstvenih utakmica, momčad Matjaža Keka slavila je 13 puta, dok je sedam utakmica završilo bez pobjednika.
 
 Dugo i (pre)dugo su Hajdukovci i njihovi navijači čekali pobjedu protiv Rijeke.
 
 Odigrali su igrači Željka Kopića hrabro, odgovorno, domaćini su bili bolji. Gavranović nije iskoristio kazneni udarac u 69. minuti pri rezultatu 2:1 za goste, točnije,  20-godišnji Karlo Letica  sjajno je reagirao i obranio nimalo lak udarac sa bijele točke.

Kada smo već spomenuli vratara Leticu, zaslužio je priliku da pokaže svoje kvalitete. Na najbolji mogući način je opravdao povjerenje, obranio je osim penala još nekoliko opasnih udaraca domaćih igrača.

Inače, do utakmice na Rujevici Letica je imao samo jedan nastup u prvenstvu i to protiv Slavena Belupa koji je tada vodio aktualni trener bijelih Željko Kopić. Splićani su na Poljudu slavili sa minimalnih 1:0.

Možda je Kopić već na toj utakmici vidio da Letica posjeduje kvalitetu da bude na vratima Hajduka.

 Trener Kopić zaslužuje pohvale, ne samo za  toliko očekivanu pobjedu, već zbog činjenice da je u vrlo kratkom vremenu uspio dignuti momčad iz ponora i vratiti je na put prema budućim uspjesima.
 
 Barem se tako nadaju navijači Hajduka iako su Splićani pobijedili u Rijeci bez ijedne izgledne prilike tijekom cijelog susreta. Pogocia T. Bašića i Ercega plod su velikih pogrešaka vratara Prskala, kod Ercegova pogotka osim domaćeg čuvara mreže krivica ide na dušu uže obrane domaćina.
 
 Međutim, tim se problemima mora brinuti Matjaž Kek.

 Mnogi su bili skeptični kada je Hajduk doveo za trenera Željka Kopića.
 
 Kao trener Lučkog, Zagreba i Slaven Belupa pokazao je da zna trenerski posao, ali uz dužno poštovanje prema tim klubova, za njega je vođenje Hajduka ipak nešto sasvim drugo u hrvatskim okvirima.
 
 Od prvog treninga Kopić je jasno  pokazao što kako želi da Hajduk igra.
 
  Uz to što je u vrlo kratkom roku vratio momčad u život, srušio je teoriju prije svih sportskog direktora Maria Branca.

Portugalac je imao snažnu podršku predsjednika kluba Ivanu Kosu, članova Nadzornog odbora, posebice glavnog arhitekta novog Hajduka Ante Šalinovića, u tezi da momčad ne može voditi domaći trener.

Da budemo cinični, Branco je sjajno pogodio  dovođenjem Slovenca Marijana Pušnika i  Španjolca Joana Carrilla.

Njih dvojica su dobrano devastirali momčad uz veliku pomoć Branca, Kosa i cjelokupnog NO-a.

U  dosadašnjem mandatu Branco je doveo čak 19 igrača, jedino su Erceg i Futacs opravdali svoj dolazak.

I na Rujevici je Torcida izvjesila transparent na kojem je na raketi bila ptica KOS te ispisano ODGOVORNOST A NE DEMAGOGIJA.
 
Veliku pobjedu na Rujevici  ostvarili su Željko Kopić i  igrači, težak poraz doživjeli su predsjednik Ivan Kos, sportski direktor Mario Branco i cjelokupni Nadzorni odbor.

Više je u dvije utakmice napravio Kopić nego Pušnik i Carrillo zajedno dok su trenirali momčad Hajduka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.