Željko Kopić: Igramo na Maksimiru što je dobra vijest, jer će se moći bolje igrati

Subota, 09. prosinca 2017. 22:08 Napisao/la  Ivan Jelić
Željko Kopić
Željko Kopić Foto: Lario Tus


Željko Kopić najavio je utakmicu protiv Lokomotive, Hajduk u nedjelju gostuje u Maksimiru:

- Stavili smo naglasak da se na pravi način igrači odmore i regeneriraju, velika većina je imala potrebu za tim s fiziološkog i mentalnog aspekta. Imamo još dva treninga do utakmice i par problema sa sitnim ozljedama. Sigurno nema Ercega zbog kartona. Što se tiče Lokomotive, dobra su i kvalitetna momčad, igramo na Maksimiru što je dobra vijest jer će se moći bolje igrati nego u Kranjčevićevoj. Svi su zadovoljniji da se igra na kvalitetnijem travnjaku. Kako će to izgledati na utakmici, to ćemo vidjeti, sigurno mi želimo kontrolirati stvari na terenu i doći do rezultata kaakav priželjkujemo, kaže Kopić.

Psihološka blokada?

- Sad je situacija bolja. U prvom planu je kontekst maksimalnog davanja, hrabrosti u igri i voljne komponente da bude kako treba. Igrači su pokazali da žele okrenuti stvari na bolje, sigurno je da su u ovom trenutku u boljem stanju nego što su bili. Lokomotiva voli igrače koji vole haklati, igrati, ali ima i onih koji traže duel. Mi pokušavamo napraviti neke standarde, a one stvari koje trenutno nisu dobre moramo nadograđivati. Pokušat ćemo dati sve da budemo pravi s energijom i kvalitetom igre.

Letica ili Stipica?

- Taj dio ćemo ostaviti do samog početka utakmice, ne volim izlaziti vani i govoriti tko počinje utakmicu. Imali smo problema sa Saidom, Nižićem, Danteom, Hamza i Memolla su također imali problema, ali imamo još dva treninga da dobijemo sliku tko je u najboljem stanju za utakmicu.

Situacija s navijačima, popričali ste s njima nakon Osijeka?

- Nema tu velikih tajni, imao sam potrebu u tom trenutku iskomunicirati na najjednostavniji mogući način. Nitko ne može garantirati da ćeš pobijediti, ali možeš da ćeš dati sve od sebe da stvari budu dobre. Ne mogu ulaziti u dubinu, mogu samo imati vjeru da će stvari funkcionirati na način kakav Hajduk zaslužuje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.