ŽELJKO KOPIĆ Što se tiče eventualnog otkaza, predsjednik mi je dao povjerenje!

Subota, 18. kolovoza 2018. 10:12 Napisao/la  Ivan Jelić

Od siječnja do srpnja vrlo često budio s pitanjem: 'OK, ide dobro, ali kad gledam prema naprijed, vidim da neke stvari ne štimaju, kaže trener Hajduka

Željko Kopić
Željko Kopić

 

Željko Kopić obratio se novinarima uoči utakmice protiv Gorice.

Naravno da je na konferenciji za novinare najmanje bilo govora o Gorici, ispadanje iz Europske lige samo je produbilo krizu u kjoj najčešće prvi stradaju treneri:

- Poslije utakmice smo svi zajedno bili jako razočarani. Kod mene osobno je to razočaranje preneseno u spremnost na borbu i to ću prenijeti na igrače. Jučer sam dosta dugo razgovarao s predsjednikom i sportskim direktorom. Ja sam inzistirao na jasnim smjernicama, što se tiče eventualnog otkaza, predsjednik mi je dao povjerenje, a ja sam želio da se taj deklarativni dio pretoči u konkretne stvari kako bi momčad išla naprijed. Predsjednik i ja smo razgovarali od kad je došao, ja sam mu rekao koje su potrebe ekipe, ali neke stvari se u tom trenutku nisu mogle realizirati, trebao se čekati jaki izlazni transfer. Vjerujem da će se u narednom periodu te stvari pomaknuti s mrtve točke. Ja sam se praktički od siječnja do srpnja vrlo često budio s pitanjem: 'OK, ide dobro, ali kad gledam prema naprijed, vidim da neke stvari ne štimaju'. Govorio sam sebi da ne bih htio doći na red kao brojni drugi treneri, ali imaš samo mogućnost boriti se dalje ili otići. Moje je samo da radim ono što je najbolje za Hajduk, na terenu i izvan njega. U proteklom periodu sam pokušao gledati prema budućnosti, inzistirao sam na dosta stvari koje se nisu na pravi način realizirale i znao sam da ovo može biti jedan od ishoda. Svi skupa smo jako razočarani, ali napravljeno je sve što smo u tom trenutku znali i mogli i bili smo izuzetno blizu. Znamo i to da obično nakon euroopskog neuspjeha dolazi do pada, a i u prvenstvu smo krenuli ispod razine Hajduka i moramo krenuti prema gore kako god znamo. Vjerujem da je svaki pojedinac svjestan gdje smo i što nam ova utakmica nosi jer jedino što nam u ovom trenutku treba je pobjeda, kazao je Kopić.

Trener Hajduka gaji dobar odnos s navijačima:

- Imao sam i dva razgovora s Torcidom, prvi put u Osijeku, imao sam potrebu poslati jaku poruku da je ekipa spremna za borbu, a htio sam i donijeti malo mira tadašnjim čelnicima. Drugi put sam to napravio nakon Rudeša, kada je svlačionica bila podijeljena, pola je igrača pozdravilo Torcidu, pola nije. Napravio sam to kako bi ostala kohezija između navijača i ekipe do finala Kupa. U svakom trenutku sam gledao isključivo klub, a ne svoje kratkoročne ili dugoročne priče. Ja sam trener Hajduka, ponosno radim taj posao i stav je apsolutno isti: borba na najjače i pokušaj borbe na najjače, rekao je Kopić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.