Strategija "narodnog kluba" vodi Hajduk u propast, Almeida nakratko spasio Carrilla

Ponedjeljak, 25. rujna 2017. 16:49 Napisao/la  Ivan Jelić

Došlo je vrijeme za  smjenu trenera iako prije Carrilla  svoju udobnu fotelju mora napustiti  sportski direktor Mario Branco

Hugo Almeida
Hugo Almeida

Da je na klupi Hajduka  jedan od splitskih, odnosno hrvatskih trenera, već odavno bi se njegovo ime i prezime našlo u rubrici bivši.

Čelnici kluba trenera bi smijenili poslije poraza od Rijeke na Poljudu. Ako bi pak to uspio "preživjeti", ne bi mu bilo spasa nakon neodlučenog ishoda s Lokomotivom.

Španjolski strateg Joan Carrillo na upit novinara da li očekuje  reakciju predsjednika Ivana Kosa ili sportskog direktora Marca Branca diplomatski je odgovorio:

- Predsjednik može odlučiti što želi, ja mogu utjecati samo na rad i igru!

Hajduk već duže vrijeme nema igru, a samim time niti rezultate.

Prije sraza s "lokosima" izjavio je da njemu rezultat nije bitan koliko je bitna igra momčadi. Zapanjujuća izjava!

Jedino rezultati drže trenera na klupi!

Hajduk je u prvih 10 kola nove prvenstvene utrke osvojio 17 bodova, bivši trener Marijan Pušnik nakon deset odigranih utakmica osvojio je 20 bodova i  dobrano "visio" na klupi.

O  Carrillovoj smjeni, koji  godišnje zarađuje cca 300.000 eura, malo se ili uopće ne priča. Zašto?

 Zato jer  bi prvi iza njega kroz izlazna vrata prošli sportski direktor  Marco Branco, za njim predsjednik Ivan  Kos... Sve bi se urušilo domino-efektom.

 Da se vratimo na rezultate, točnije bodovni učinak Carilla i njegove momčadi.

 Bijeli su izgubili od sve tri momčadi koje pretendiraju za vrh tablice, od Dinama i Osijeka na gostovanju, od Rijeke na Poljudu.

Međutim, španjolski strateg nakon svakog neuspjeha ponavlja istu mantru, treba nam još vremena da se uigramo, da pojedini igrači shvate moju filozofiju igru.

Kakvu to filozofiju igre ima Carrillo? Nikakvu!

  Ovakva strategija "narodnog kluba" vodi Hajduk u propast. To znaju i navijači, koji samo šute. Zašto?

 To oni valjda znaju!

 Istina, već tijekom prvog poluvremena začuli su se gromoglasni zvižduci s tribina, a okretanje leđa Torcide igračima koji su ih došli pozdraviti poslije poraza od Rijeke, velika je pljuska ne samo igračima nego i Carrillu, Brancu, Kosu... U konačnici Nadzornom odboru koji podržava odluke struke.
 
 Problem je što većina članova NO-a ne razumije kako bi Hajduk trebao funkcionirati. Neki od njih rijetko dolaze na utakmice na Poljudu.
 
Branco je arhitekt ovako lošeg Hajduka koji još lošije vodi Joan Carrillo.

Što trener vidi u igri Grka Savvasa, Radoševića, Memolle, Juranovića...?

Čini se da je prevara dolazak njegovog sunarodnjaka Borje Lopeza, koji je bio među najslabiji igrača u porazu od Rijeke i nedjeljnom srazu s Lokomotivom.

Zašto nitko iz kluba ne kaže pravu istinu o Ohandzi?

Branco je u ljetnom prijelaznom roku doveo Pešića, Šehića, Fomitshowa, Lopeza, Alemidu, Radoševića, Kovačevića...

Prva trojica nisu bili niti u zapisniku nedjeljne utakmice.

Vrijeme je da netko odgovara za katastrofalne igre i  rezultate. Carrilla je barem na kratko od smjene spasio nogometni znalac, veteran Hugo Almeida postigao je dva gola protiv Lokomotive.

Kako Hajduk igra nismo sigurni da će u narednom kolu na Poljudu pobijediti Intera iz Zaprešića!

Može Španjolac pričati što želi, ali igrači mu čini se sve manje vjeruju.

Došlo je vrijeme za  smjenu trenera iako prije Carrilla  svoju udobnu fotelju mora napustiti  sportski direktor Mario Branco.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.