SINIŠA OREŠČANIN Mislim da imam dobar i iskren odnos s Palaversom

Srijeda, 12. lipnja 2019. 14:38 Napisao/la  Toni Bilić
Siniša Oreščanin
Siniša Oreščanin Foto: www.hnkhajduk

 

Treer Siniša Oreščanin obratio se novinarima prvi put nakon što su počele pripreme za iduću sezonu.

Na početku ljetnog prijelaznog roka trener Hajduka kaže sljedeće:

- U tišini smo radili tijekom proljetnog dijela prvenstva, osluškivali, gledali... Dosta se intenzivno radi na tim stvarima. Očekujemo i nadamo se da bi do kraja ovog mjeseca moglo biti novih igrača. Željeli bismo što prije, ali mi smo krenuli rano, prijelazni rok tek počinje. Treba biti strpljiv i čekati. Prijelazni rok je živa materija. Stalno se događaju stvari da se ažuriraju podaci. Ovisi nešto i o mogućim dolascima. Kroz ove dane i sljedećih mjesec dana će se znati. Hajduk ima platežnu moć kakvu ima. Transfermarkt ne laže. Igrač koji ima višu cijenu ima i veću kvalitetu. To nije lak posao. Gledaju se svakakve opcije, možda i posudbe. Treba biti spretan i kvalitetan i to sve objediniti. Traže se igrači ispod radara. Da nije neka cijena, a da bude dobar. Ali, tu postoji rizik da dođe do promašaja, kazao je Oreščanin.

Kakva je vaša uloga kod prijelaznog roka?

- Mislim da bi trener trebao biti taj koji je najodgovorniji. Kada razgovaramo unutar kluba pokušavam da bude korektan, ali naravno da me nekad prebaci i bude povišenih tonova. Želio bih da trener bude taj koji na kraju amenuje određenog igrača. Tako bi trebalo biti, možda sam idealist.

Klupski ciljevi?

- Mogu ponoviti ono što je rekao sportski direktor. Hajduk je klub koji u svojim postavkama teži najvišem. Europska liga se igra od prvog kola, cilj je otići što dalje. Naravno, da ovisi i o ždrijebu. Jednom igraš s Evertonom, jednom s Brondbyjem. Najlakše je napisati da nam je cilj ući u skupine. Pričekati ćemo ždrijeb 19. lipnja, onda ćemo biti pametniji. Što se tiče HNL-a cilj je biti što bliže vrhu. Htio bih spustiti lopticu. Neke smo stvari nadogradili. Sada uz moguća pojačanja i dodatne stvari i još bolji rad. Postoji olakotna okolnost da od nadolazeće sezone više ekipa ulazi u Europi. Pokušat ćemo težiti najvišem.

Što vi kao trener tražite da vam se osigura da bi vaš rad bio vrednovan na pravi način?

- O tim stvarima stalno razgovaramo. Ne bježimo od terena, pokušat ćemo sve složiti. Na neke stvari ne možemo utjecati, ali na nadopunu ekipe možemo. Svjesni smo da nakon Velike Gospe pada atmosfera i treneri. To je jedan izazov i mislimo da mi kroz tu cestu možemo proći. Uvijek stoji teza, odgovornost, a ne demagogija. Svjesni smo težine i što se događa u klubu. Idemo se dobro pripremiti da ekipu dobro složimo. Željeli bi da nam što prije dođu novi igrači kako bi se što prije adaptirali na naš način rada. Sve drugo je vračanje.

Razmišljate li da igrate s dvije momčadi, jedna u HNL-u, a druga u Europi?

- Ja bi to htio, ali pitanje je može li se to. Naš način igre, a samim time i period godine, ljeto i teške vrućine, sve to utječe. Nije lako igrati svaka tri dana. Pokušat ćemo kroz pripremni period složiti da se adaptiramo na nove situacije. Samo smo dva puta imali europski tjedan, s tri utakmice u sedam dana. Prvi europski tjedan mi je bio pokazatelj, Istra, Dinamo i Osijek. To nam je dobro iskustvo kako bi to trebalo izgledati. Sa što više kvalitetnih igrača bilo bi lakše

Kakav je status Ante Palaverse?

- Razgovara se ovih dana, pričao sam s njim. Sjest ćemo i vidjeti što je najbolje za obje strane. Najvažnije je poštivati želju igrača.

Jeste li pogriješili u odnosu s Palaversom s obzirom na to da on želi otići?

- Mislim da imam dobar i iskren odnos. Momčad je uvijek na prvom mjestu. Mislim da nisam pogriješio. Mladi igrač mora biti adaptiran na neke stvari. Svi smo nestrpljivi, menadžeri i ostali žele sve odmah i sad. Krasan je momak, mlad igrač. Želim mu svako dobro, bez obzira što će se dogoditi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.