SASTANAK U SPLITU

Pročitajte što je HNS obećao Hajduku

Ponedjeljak, 24. lipnja 2019. 17:50 Napisao/la  SC

Ispolitizirana odluka nametnuta iz Zagreba

Pročitajte što je HNS obećao Hajduku

HNK Hajduk je prije sastanka čelnika HNS-a i Grada Splita postavio sedam uvjeta HNS-u koji se moraju ispuniti da bi se splitski klub aktivirao u matičnom savezu.

Kao što je poznato, Hrvatska - Mađarska igraju na Poljudu mimo volje Hajduka, ispolitizirana odluka nametnuta je iz središnjice, a Hajduk je nakon sastanka u Splitu na svojoj stranici objavio što je HNS obećao.

Evo objave:

Održan je danas na Poljudu petosatni sastanak na kojem su nazočili predstavnici Grada Splita, HNS-a i HNK Hajduk.

Grad Split predstavljali su gradonačelnik Andro Krstulović Opara, predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić, pročelnik za društvene djelatnosti Mate Omazić te Domagoj Maroević, Duje Sučić i Josip Župić.

U ime HNS-a, sastanku su nazočili izvršni direktor Marijan Kustić, dopredsjednici Saveza Ante Vučemilović-Šimunović, Tomislav Svetina, Damir Mišković i Ante Kulušić te članovi Izvršnog odbora Davor Ivić, Mato Kljajić i Ile Topuzović.

HNK Hajduk su predstavljali predsjednik Uprave Marin Brbić, predsjednik Skupštine Vinko Radovani i dopredsjednik Lukša Jakobušić.

Govorilo se o svim Hajdukovim zahtjevima te su doneseni konkretni zaključci s dinamikom realizacije.

Protekom vremena neke su točke u međuvremenu realizirane (4.) dok je za pojedine potreban i određeni duži vremenski rok (6. i 7.).

1) Udruga prvoligaša
HNS se obvezuje sazvati sastanak predstavnika prvoligaša na kojem će klubovi odlučiti o svom statusu unutar HNS-a.
Rok za realizaciju: 15 dana

2) Sudačka organizacija
NSŽSD će odrediti svog predstavnika koji će biti imenovan u Komisiju sudaca HNS-a. Održat će se tematski sastanak na ovu temu na kojemu će sudjelovati predstavnici HNS-a, NSŽSD i Hajduka.
Rok za realizaciju: 15 dana

3) Transparentni financijski izvještaji
Financije se vode transparentno i sukladno zakonu a HNS će priključiti jednog člana Komisiji za financije na prijedlog NSŽSD.
Rok za realizaciju: 30 dana

4) Implementacija Zakona o sportu na svim razinama
Zakon o sportu je implementiran na nacionalnoj i županijskoj razini.

5) Ravnopravna zastupljenost klubova i regija u tijelima Saveza
Tematski sastanak s predstavnicima NSŽSD, Međužupanijskog nogometnog odbora i HNS-a na temu komisija i regionalne zastupljenosti u komisijama te definiranja kriterija za izbor članova.
Rok za realizaciju: 30 dana

6) Strategija hrvatskog nogometa
Nužno je započeti proces izrade dugoročne strategije razvoja hrvatskog nogometa koja uključuje i ravnomjerno regionalno investiranje u infrastrukturu.
Rok za realizaciju: 31. prosinca 2019.

7) Provođenje novih izbora za upravljačka tijela HNS-a nakon izrade Strategije
Rok za realizaciju vezan uz provođenje točke 6.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.