MORBIDNE PORUKE

Navijačka strahovlada na Poljudu

Nedjelja, 26. studenog 2017. 12:06 Napisao  I. V.

Vrijeđanje i prijetnje postali svakodnevnica

Navijačka strahovlada na Poljudu



Nogometaši Hajduka izbjegli su poraz (1:1) od Osijeka u 92. minuti pogotkom Saida.

Derbi kola razočarao je kvalitetom i ritmom, malo su toga pozitivnog mogli vidjeti treneri Zoran Zekić i Željko Kopić.

- Protok lopte nije bio onakav kakav je trebao. Primili smo gol iz jedne prilike, a kasnije su se stvari odvijale na način na koji nam nije odgovarao. Htjeli smo nakon prisilnog izlaska kapetana Nižića nešto promijeniti, završili smo utakmicu s četiri napadača, ali nismo uspjeli više od remija. Bilo je i dobrih stvari, nekih koje nisu bile dobre, na koncu moram biti zadovoljan postignutim golom iako nam je jedina ambicija bila osvojiti sva tri boda. Ne želim držati balans igre kad gubim, uveo sam zato svu raspoloživu 'artiljeriju', dali smo i gol, šteta što nije bila koja minuta ranije. Taj način razmišljanja, želja za golom i pobjedom, doveo me u poziciju da gurnem četiri napadača u igru. Mi imamo probleme u igri, svjestan sam toga, ali nisam tip koji će upirati prstom u bilo koga. Grešaka je bilo, zato smo reagirali zamjenama, nastojali smo biti bolji. Nama je prvi cilj dobra regeneracija, psihološki i tjelesno. Ja sam svjestan gdje sam došao, rekao sam igračima da preuzimam odgovornost i da idemo s ambicijom da pobijedimo. Ovo nema veze s kondicijom. Ova momčad može više, oni imaju psihološku blokadu. Puno smo razgovarali, ali oni respektiraju sve što se događa, imaju uteg na plećima... Kad promaše dva pasa, povuku se dva koraka unatrag. Ja od njih tražim da idu, da gaze..., danas je to nestalo, ali ćemo nastojati da to bude bolje, kazao je Kopić, debitant na klupi Hajduka.

Iako je Hajduk drugoplasiran, atmosfera oko kluba postaje nesnošljiva.

Jedini klub u Europi kojega vode navijači posredstvom udruge Naš Hajduk postao je žrtva klasičnog reketarenja kojega gradske i državne institucije toleriraju zbog straha od posljedica eventualnog sukoba s amorfnom navijačkom masom.  

Vrijeđanje i prijetnje igračima postali su svakodnevnica, fizički napadi na igrače i klupske legende (Buljan) usred Splita nitko ne sankcionira, kulisa postaje morbidna:

U 75. minuti utakmice Torcida je podigla poruku nad kojom bi se uređena država morala dobro zamisliti:

"Dugo je već cirkus u jednom gradu na jednom mjestu, životinje su divlje i predstava je loša, vrijeme je da se zastor spusti, karavana ode, a zvijeri u kavezu dočekaju smrt"

Degutantna poruka vjerojatno je upućena "zvijerima" u HNS-u!

 Navijačka strahovlada sve više poprima razmjere terora, a nitko ne reagira.  

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.