Mario Branco: Ohandza je tražio da pričekamo kraj prijelaznog roka, moramo biti fer

Petak, 16. veljače 2018. 14:17 Napisao/la  Ivan Jelić
Mario Branco
Mario Branco

Hajdukov sportski direktor Mario Branco na press-konferenciji je prokomentirao prijelazni rok:

- Zadovoljan sam onim što smo napravili. Sada smo u poziciji vraćati igrače kao što su Caktaš, Radošević, Tičinović, te dovoditi reprezentativce kao Gyurcso ili Filip. To ranije nismo mogli. To znači da rastemo, a igrači vjeruju da je Hajduk pravo mjesto za njihov razvoj. Utakmice i rezultati će pokazati je li momčad bolja, izgubili smo Ercega, Pešića i Šehića, a doveli smo igrače s kojima mislim da je ekipa izbalansiranija i da trener ima više opcija, kaže Branvo koji se osvrnuo na Ohandzin ugovor:

- U dobroj smo komunikaciji s njim i agentom. Igrač je tražio da pričekamo kraj prijelaznog roka. Mi smo 48 sati prije utakmice s Cibalijom imali ponuda za njega i odbili. Moramo biti fer prema njemu. Razumijem igrača da je profesionalac i ima obitelj, supruga mu je trudna s drugim djetetom. Mi ga želimo zadržati, mislim da imamo dobre šanse za to. Preuzimam na sebe da pričekamo kraj sezone i vidimo koje su njegove i naše opcije. Bit će Hajduk i nakon Ohandze, ali mi ga želimo zadržati, ali i biti fer prema njemu. Njegova će odluka biti zadnja. Nije fer da govorim tko je poslao ponudu za Ohandzu prema tom klubu. Nudimo mu ugovor na sljedeće dvije sezone. Ako igrač zadrži ovakvu razinu igre, nemam problem s tim da igra te da ode na kraju sezone. Moramo ići na proljeće na rezultat, smatra Branco.

Upitan je razmišlja li već o sljedećoj sezoni...

- Doveli smo dva igrača na posudbu i dvojicu na deficitarna mjesta. Mislim da je rano za pričati o sljedećoj sezoni jer se imamo za što boriti do kraja tekuće.

Koja su mu očekivanja u utakmici protiv Dinama...

- Moje je da pričam o prijelaznom roku. Mislim da još nismo u maksimalnoj snazi s obzirom da imamo ozlijeđenih igrača. To će biti teška utakmica, nadam se dobrom rezultatu, ali o tome možete više sutra s trenerom.

O Tičinoviću je kazao:

- On će igrati ono što trener odluči. Izgubili smo Pešića, Šehića, Jandreka, krilne igrače. On može igrati desnog beka kao Juranović, a Tudor se može vratiti na krilo. No, o svemu tome će trener odlučiti.

Jesu li Pešić i Šehić bili dobri potezi za Hajduk.

- Ja sam ih doveo i doveo bi ih opet da vratim vrijeme. Pešić igra dobro u Dinamu Bukurešt, a Šehić je u tri pripremne utakmice zabio četiri gola. Nekad igrači trebaju drugačiju atmosferu da bi se iskazali.

Na pitanje o tome da je u jednom intervjuu kazao kako je napravio 22 milijuna eura prometa, te koliko je od toga ušlo u blagajnu Hajduka, Branco je odgovorio:

- Naši financijski podaci su javno dostupni, u svakom trenutku ih možete pogledati, a uobičajeni i normalni troškovi poreza, provizija i naknada se kreću od 20 do 30 posto.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.