Hajduk zadnji put sezonu na drugom mjestu završio prije sedam sezona

Utorak, 28. svibnja 2019. 21:21 Napisao/la  Ivan Jelić

Na Poljudu na kraju sezone slave plasman u kvalifikacije za Europsku ligu iako je Hajduk zaostao za Dinamom čak 30 bodova

Hajduk zadnji put sezonu na drugom mjestu završio prije sedam sezona
Foto: www.hnkhajduk

 Na rastanku od netom završene prvenstvene sezone Dinamo je u najvećem hrvatskom derbiju na maksimirskom travnjaku pobijedio Hajduk rezultatom 3:1.

Istina, domaćini su dva zgoditka postigli iz nedozvoljenih situacija, no u ovoj priči to nije toliko niti važno.

Modri su sezonu završili s okruglih 30 bodova viška na svom kontu od bijelih!

I što je još tragičnije, nikoga na Poljudu i među navijačam to nije zabrinulo!

Čelnike splitskog kluba i navijače kao da ne brine da su posljednji put titulu prvaka osvojili u sezoni 2004/05 i da su drugi na tablici zadnji put završili u sezoni 2011/12!

Od te sezone Hajduk je šest puta bio treći, jednom četvrti, u istom razdoblju osvojili su Kup u sezoni 2012/13, kada je trener bio Igor Tudor.

To je učinak Splićana u posljednih sedam godina!

Sam derbi, iako je taj naziv miljama daleko od istinskog derbija, još je jednom otkrio koliko je potreban sveukupni remont u svlačionici kluba.

Sportski direktor Saša Bjelanović u svojem dosadašnjem radu nije se baš potvrdio kao osoba koja može uspješno obnašati tu funkciju.

Nećemo ići predaleko, samo ćemo se doktaknuti ljetnog i zimskog prijelaznog roa.

Doveo je vratar Posaveca, brazilskog napadača Jaira, stopera Vučura, Libanonca Jrradija, Ivanovskog, Tahiraka, Mikulića, Svatoka...

Osim Posaveca i Jaira svi ostali su potpuni promašaj.

Posebna priča je dolazak Ukrajinca Svatoka iz Zorye.

Za njega su Splićani platiti cca 350.000 eura, njegova godišnja zarada penje se na cca 500.000 eura.

U srazu s Dinamom Svatok je potvrdio da nije igrač za bijele, isto kao ni Španjolac Borja Lopez, koji godišnje klub košta cca 240.000 eura.

Pred Bjelanovićem je nova zadaća, treba temeljito "počistiti" svlačionicu.

Ugovori su istekli Tudoru i Fomitschowu, Ivanovski je nezadovoljan svojim statusom, uz to nije ispunio broj odigranih utakmica iz ugovora da bi mu se aktivirao novi ugovor.

Dvoboj s modrima samo još jednom je pokazao da zadnji red u kojem su zdesna na lijevo bili posloženi Ismajli, Svatok, Lopez i Fomitschow priliku može dobiti jedino u Hajduku!

Pred čelnicima kluba je vruće ljeto tijekom kojega moraju posložiti momčad za plasman u jednu od skupina Europske lige, kao što su optimistično najavili.

A oni optimističniji poput trenera Siniše Oreščanina, najavili su osvajanje drugog mjesta koje bi Hajduku omogućilo da u sezoni 2020/21 igra u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

U trenutnoj situaciji to bi se moglo dogoditi samo čudom!

Na Poljudu na kraju sezone slave plasman u kvalifikacije za Europsku ligu!

To što su ove sezone rano ispadali iz Europe i Kupa, te na kraju osvojili četvrto mjesto u prvenstvu ispada kao normalna stvar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.