Hajduk uoči Jadranskog derbija igra u Osijeku, ni jedna uprava nije dobila rat s navijačima

Ponedjeljak, 27. studenog 2017. 10:55 Napisao/la  Ivan Jelić

U slučaju da Splićani izgube u Osijeku, predsjednik Ivan Kos, sportski direktor Mario Branco i članovi Nadzornog odbora trebali bi sami podnijeti ostavke

Said spasio Hajduk u utakmici protiv Osijeka
Said spasio Hajduk u utakmici protiv Osijeka



Hajduk idućeg vikenda igra Jadranski derbi na Rujevici, ali prije toga u Gradskom vrtu igra utakmicu četvrtfinala Kupa.

Uoči dvije zahtjevne utakmice atmosfera na Poljudu nije dobra.

 Hajdukovi navijači  u Puli su izvjesili transparent na kojem je bila nacrtana  ptica kos na raketi i ispisano: odgovornost, a ne demagogija.

 Isti su transparent izvjesili u subotu, kada je na Poljuda igrao Osijek (1:1).
 
 Jasna je to poruka da Torcida ne odustaje od toga da moraju otići predsjednik Ivan Kos, sportski direktor Mario Branco, ali i članovi Nadzornog odbora.

 Nakon poraza od Rudeša udruga Naš Hajduk napisala  u svojem priopćenju da im je dosta "slatkih bombona" u ustima čelnika, već da ih zanimaju rezultati.

 Jedini koji je nastradao poslije neuspjeha protiv Rudeša bio je trener Joan Carrillo, koji nije ostavio nikakav trag i treba što prije zaboraviti njegovu epizodnu ulogu u Hajduku.
 
 Navijačima je dosta  lažnih obećanja kako će se Hajduk boriti za vrh tablice. Takva obećanja slušali su navijači od svih predsjednika u posljednjih 12 godina, bijeli su posljednji puta osvojili titulu prvaka u sezoni 2004/05.

 Godinama su Splićani daleko od osvajanja titule prvaka, mnogo se puta događalo da su ispadali iz Kupa prije božićno-novogodišnjih blagdana.
 
 Prošle godine  najbliži susjed RNK Split, tada prvoligaš, izbacio je bijele iz četvrtfinala Kupa, a nakon te utakmice smjenjen je Marijan Pušnik, na klupu je sjeo Joan Carrillo.
 
 Trenere je doveo sportski direktor Branco, koji je  potvrdio da ne zna svoj posao kao što je pogriješio kod većine od 19 igrača koje je doveo do sada.

 Navijači imaju pravo skandirati Uprava, odlazi! Uprava, odlazi!... jer su ih čelnici kluba još jednom prevarili.
 
 U srijedu u Gradskom vrtu Osijek je domaćin Hajduku u četvrtfinalu Kupa Hrvatske.
 
 Za obje momčadi to je sraz od izuzetne važnosti, jer se  u prvenstvu nemaju čemu nadati. Dinamo u ovom trenutku ima 12 bodova više od Rijeke, Hajduka i Osijeka.
 
 Kup je jedina prilika Hajduku da osvoji utješni trofej.
 
 U slučaju da Splićani izgube u Osijeku, Kos, Branco i članovi Nadzornog odbora trebali bi sami podnijeti ostavke.

 Ako Hajduk eliminira Osijek, navijači sigurno neće odustati od svoje nakane da predsjednik Kos i njegovi suradnici trebaju napustiti Hajduk.

 Nitko nije dobio rat sa navijačima, pa neće niti sadašnji čelnici bijelih.
 
 Bilo je puno pritužbi iz krugova navijača da su na ulazu bili temeljito pregledavani i da su zbog toga mnogi ušli na stadion kada je utakmica protiv Osijeka već  počela.
 
 Nekoliko sati prije dvoboja sa Osijekom proširila se neslužbena informacija da se dio navijača sprema ući na travnjak za vrijeme susreta.
 
 Očigledno je ista informacija stigla do policije, koja je naredilia temeljiti pretres svakog koji ulazi sa ulaznicom na stadion.

 Osim tradicionalne bakljade nije bilo nikakvog drugog incidenta.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.