Hajduk počeo pripreme, Marko Futacs nije se pojavio bez opravdanog razloga

Ponedjeljak, 18. lipnja 2018. 19:13 Napisao/la  SC
Marko Futacs
Marko Futacs

 

Saša Bjelanović obratio se novinarima prvog dana priprema nogometaša Hajduka:

- U odnosu na prošlu sezonu ostali smo bez nekih igrača, otišli su Carbonieri, Letica, uskoro odlazi Kožulj. Doveli smo Ivanovskog, Mikulića, iskoristili opciju otkupa Gyurcsa, te potpisali sa šestoricom mladih igrača iz naše akademije i dvojicom iz Dinama. Zajedno s Delićem i Kovačevićem oni su temelj na kojemu možemo graditi velike stvari. Imamo i igrače kojima su istekli ugovori, Stipica i Grbić su potpisali za nove klubove, a također je ugovor istekao Bosannčiću i Almeidi. Ostali smo bez tri vratara, došao je jedan. Može se zaključiti da nam je potreban još jedan ili dva vratara, rekao je sportski direktor Hajduka.

O statusu Saida i Futacsa kaže:

- Svatko ima svoje ideje, oni su ugovorom vezani za Hajduk, tržište će reći svoje, oni su kapital Hajduka. Marko se danas nije pojavio, iako se trebao pojaviti već sinoć. Klub mu to nije odobrio, mi mu to ne možemo opravdati, provest ćemo disciplinske mjere sukladno klupskom pravilniku, rekao je Bjelanović.

Trener Željko Kopić pojavio se s bradom:

- U ovom trenutku se ovako dobro osjećam, nema to veze s narednom sezonom. Prijelazni rok je tek počeo. Imamo targetirane neke igrače, radimo sve da sezonu dočekamo optimalno spremni. Očekivanja Hajduka su uvijek visoka, u prošloj sezoni smo bili blizu osvajanju trafeja, napravit ćemo sve što je u našoj moći da budemo pravi i konkurentni, te da u Europi od starta budemo na visokoj razini, bez obzira što je put teži nego do sada, rekao je Kopić.

Bjelanović i Kopić slažu momčad bez predsjednika, Nadzorni odbor još uvijek nije pronašao nasljednika Ivana Kosa:

- Bilo bi svima lakše da je tu predsjednik, ali struka radi svoj posao najbolje što može. Predsjednik je kad dođe dobrodošao, a do tada ćemo mi raditi svoj posao najbolje što znamo. Normalno da smo upoznati s klupskim budžetom, u skladu s njim ćemo raditi što možemo. Nećemo biti megalomani, ciljano dovodimo igrače, rekao je Bjelanović.

- Napravit ćemo sve da budemo onakvi kakvima nas očekuju, hrabri, pravi i da igramo nogomet na najvišoj razini u odnosu na naše trenutačne kapacitete. Za Europu čekamo ždrijeb, a napravit ćemo sve da dođemo do trofeja što se tiče prvanstva i Kupa, kazao je Kopić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.