Hajduk opravdano traži povratak Udruge prvoligaša, HNS postao Dinamova podružnica

Ponedjeljak, 24. lipnja 2019. 11:08 Napisao  I. V.

Čelnici Hajduka nalaze se između čekića (navijači) i nakovnja (gradska vlast), pa pokušavaju sačuvati žive glave u dogovorima između HNS-a i Grada Splita

Hajduk opravdano traži povratak Udruge prvoligaša, HNS postao Dinamova podružnica

 

Uoči sastanka predstavnika Grada Splita i HNS-a sve bitno dogovoreno je u središnjici HDZ-a, Marijan Kustić (HNS) i Andro Krstulović Opara (Grad Split) samo će sprovesti u djelo ono što moraju.

Zaključci sastanka unaprijed su napisani, puno je zanimljivije promatrati kako se ponaša uprava Hajduka.

Čelnici Hajduka nalaze između čekića (navijači) i nakovnja (gradska vlast), pa pokušavaju sačuvati žive glave.

Hajduk će na sastanku sudjelovati kao promatrač, prije sastanka klupski čelnici postavili su uvjete koje HNS mora ispuniti da bi Hajduk počeo participirati u radu saveza.

Evo uvjeta:
1. Implementacija svih odredbi Zakona o sportu u rad HNS-a (na županijskoj i nacionalnoj razini) odmah i bez odgode
2. Profesionalni angažman stranog povjerenika za suđenje (na razdoblje od minimalno tri godine, zbog potrebe za neovisnom reformom sudačke organizacije i revalorizacijom sudaca na svim razinama natjecanja)
3. Vraćanje Udruge klubova 1. HNL kao voditelja natjecanja 1. HNL (ili makar Plenuma klubova sa samostalnim odlučivanjem)
4. Transparentni financijski izvještaji
5. Transparentno definiranje kriterija za izbor na sve upravljačke funkcije i u operativna tijela HNS-a s uključivanjem kriterija regionalne zastupljenosti i samostalni odabir predstavnika na razini regije (kroz suradnju županijskih saveza unutar pojedine regije).
6. Izrada strategije nogometa do 31. prosinca 2019.
7. Provođenje novih izbora za upravljačka tijela HNS-a nakon izrade strategije i implementacije svih odredbi Zakona o sportu

Od sedam, pet uvjeta su proaktivni budući da se primjenjuju na način koji ne odgovara Hajduku.

Dva su uvjeta zanimljiva.

Strani povjerenik za suđenje nije realnost sve dok sudačkom organizacijom upravlja Ante Kulušić i njegovi pobočnici, ali je realno očekivati da se kao pravna osoba ponovo ustroji Udruga prvoligaša.

Iako je prihodovala zanemarivih desetak milijuna kuna godišnje, kada je ukinuta, Udruga prvoligaša puno je jasnije artikulirala interese većine klubova nego što to radi HNS otkada je postao Dinamova podružnica.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.