DINAMO - HAJDUK Željko Kopić: Hajduk uvijek mora igrati napadački

Subota, 17. veljače 2018. 13:43 Napisao/la  Ivan Jelić

Apsolutno sam miran pred utakmicu, mislim da smo uradili sve što smo trebali da odigramo kvalitetnu utakmicu, kaže trener Hajduka

Željko Kopić
Željko Kopić Foto: www.hajduk.hr

 Dinamo i Hajduk u nedjelju (15) igraju na maksimirskom travnjaku.

Derbi ne nudi puno natjecateljskih tenzija, jer modri u ovom trenutku imaju čak 12 bodova više od bijelih.

Objektivno, teško da domaćini mogu prokockati toliku bodovnu razliku.

- U pripremi utakmice nismo se opterećivali bodovnom razlikom. To ne znači da ne želimo osvojiti sva tri boda. Dolazimo u Maksimir po pozitivan rezultat, pobjeda je dio toga promišljanja, kaže trener Željko Kopić koji ne može računati na Futacsa i Carbonierija, koji su u fazi oporavka i Memolle kojeg muči ozljeda trbušnog zida:

- Momci su jako dobro radili, pokazali su odlučnost i zajedništvo i to je ono što očekujem u Maksimiru. Naravno, uz taktičku disciplinu. Protiv Cibalije nismo dobro otvorili utakmicu, dozvolili smo domaćinima da nam ozbiljnije ugroze vrata, srećom nisu bili precizni. To ne smijemo dopustiti protiv Dinama, jer bi nas to moglo skupo koštati. Od prve sekunde utakmice trebamo biti maksimalno odgovorni i koncentrirani, kazao je Kopić koji prvi put vodi Hajduk u najvećem hrvatskom derbiju:

- Apsolutno sam miran pred utakmicu. Dvoboji dva naša najveća kluba uvijek su pod velikim povećalom javnosti. Mislim da smo uradili sve što smo trebali da odigramo kvalitetnu utakmicu.

Na koji način mislite zaustaviti Soudanija?

- Dinamo ima specifičan napadački potencijal. Mi nećemo odustati od našeg načina igranja. Kako zaustaviti Soudanija? Pokušat ćemo ga zaustaviti kroz taktički kontekst igre.

Kada ste kazali da neće odustati od vašeg načina igranja, znači li to da ćete u Maksimiru zaigrati napadački?

- Hajduk gdje god da igra i bez obzira tko mu je protivnik, uvijek mora igrati napadački, zaključio je Kopić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.