FIFA AWARDS

Luka Modrić najbolji nogometaš na svijetu

Ponedjeljak, 24. rujna 2018. 22:15 Napisao/la  SC

Pozdravljam Hrvatsku, rekao je na hrvatskom

Luka Modrić najbolji nogometaš na svijetu

 

Luka Modrić izabran je za najboljega igrača na svijetu u 2018. godini u izboru FIFA-e

Kada je predsjednik FIFA-e Gianni Infantino proglasio najboljega na svečanosti u Londonu, Modrić je ušao u povijest hrvatskog sporta kao prvi nogometaš koji je postao najbolji na svijetu.

Kapetan hrvatske reprezentacije i veznjak Real Madrida izbran je za najboljega u konkurenciji Cristiana Ronalda i Salaha, Leo Messi nije bio ni nominiran.

Nakon što je izabran za najboljega igrača Svjetskog prvenstva 2018. godine i najboljega europskog igrača u izboru UEFA-e, dobio je priznanje koje ga svrstava u najbolje nogometaše na svijetu svih vremena.

- Velika mi je čast, lijep je osjećaj ovdje stajati s ovim trofejom. Prvo čestitam Salahu i Ronaldu na nominaciji, vjerujem da će imati priliku osvojiti nagradu. Ovo nije samo moj uspjeh. Zahvaljujem svojim suigračima iz Real Madrida i hrvatske reprezentacije bez kojih ne bih ovo postigao, te svim mojim trenerima koji su mi pomogli. Zahvaljujem mojoj obitelji bez kojih ne bih postao ovakav igrač i osoba. Zahvaljujem navijačima diljem svijeta za veliku podešku, ovo mi puno znači. Posebno bih istaknuo kapetanu naše reprezentacije iz '89, on mi je bio velika inspiracija. Isto kao što ona reprezentacija nas motivirala, nadam se da ćemo mi motivirati generacije koje dolaze. Snovi su se ostvarili, rekao je Modrić na engleskom jeziku.

Nakon toga obratio se svjetskoj javnosti na španjolskom i hrvatskom jeziku:

- Pozdravljam moju Hrvatsku, prekrasno smo ljeto imali, hvala na prekrasnim emocijama. Šaljem velike pozdrave, rekao je najbolji igrač na svijetu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.