FINALE KUPA Igor Bišćan: Dobro je da se zadnja utakmica igrala desetak dana prije finala

Utorak, 21. svibnja 2019. 15:38 Napisao/la  SC

Nikada ne možeš biti neopterećen, ali takvoj smo situaciji da možemo biti pozitivni u pripremi utakmice, kaže trener Rijeke uoči finalne utakmice Kupa protiv Dinama

Igor Bišćan
Igor Bišćan

Rijeka i Dinamo u srijedu u Puli od 18 sati igraju finale Kupa, tenzije uoči još jedne utakmice za trofej na Rujevici polako rastu zadnjih dana:

- Na kraju sezone igramo utakmicu koja bi nam mogla ostati u posebnom sjećanju. Jasno da je Dinamo favorit, ali ne mislimo biti samo sudionici finala. Mislim da se imamo čemu nadati uz dobru podršku naših navijača, da smo u stanju pobjedom ovu sezonu učiniti uspješnom. Čini mi se da su dečki u pozitivnom iščekivanju kao što treba biti pred takvu utakmicu. Mislim da smo u zadnjoj utakmici skinuli teret s leđa i ostvarili plasman koji smo željeli. Nikada ne možeš biti neopterećen, jer očekivanja postoje pred bilo koju utakmicu, ali takvoj smo situaciji da možemo biti pozitivni u pripremi utakmice. Tako mi igrači djeluju, kaže trener Igor Bišćan.

U zadnjoj utakmica protiv Dinama na Rujevici Rijeka se samo branila, u Puli će trebati uložiti puno više energije da bi se ostvario uspjeh:

- Dimamo je u maloj prednosti jer je u zadnjoj utakmici odmarao momčad koja će igrati u finalu, mi nismo bili u takvoj situaciji. Igramo četvrtu utakmica u dva tjedna, ali vjerujem da ćemo smoći snage da se predstavimo u pravom svjetlu, da ćemo se znati postaviti čvrsto i muški odigrati. Uvijek treba uzeti u obzir i drugačie opcije u igri, razmisliti o njima, procijeniti... Jasno je da loptu nećemo imati više od njih u nogama, za nijansu smo više koncentrirani na defenzivu nego na organizirani posjed lopte što je logično. Dobro je da se zadnja utakmica igrala desetak dana prije finala, vjerujem da Dinamo neće puno mijenjati momčad što  nam olakšava posao, naglašava Bišćan.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.