INICIJATIVA IZ OSIJEKA

Oduzimanje titule počasnog građanina

Srijeda, 18. listopada 2017. 14:34 Napisao/la  SC

 Davor Šuker pokazao je nezainteresiranost 

Oduzimanje titule počasnog građanina


Davor Šuker nije baš postao najomiljeniji počasni građanin Osijeka nakon što je Izvršni odbor HNS-a prvo donio odluku da se utamica protiv Finske igra u Rijeci, a nakon toga da se utakmica protiv Grčke igra u Zagrebu.

Oba puta Osijek je slovio potencijalnim domaćinom utakmica, što dijelu vladajuće koalicije u Gradu Osijeku nije po volji:   

Karlo Šatvar, dopredsjednik Gradskog vijeća, nazvao je ovakve Šukerove odluke licemjernim:

- Kako drugačije okarakterizirati dvostruke kriterije kod odabira gradova domaćina. HNS je Osijeku, Slavoniji i Baranji oduzeo domaćinstvo utakmice s reprezentacijom Finske zbog rizika od lošeg stanja u slučaju kiše. Kao grad domaćin tada je izabrana Rijeka s argumentom kako jedina ima teren uvjetan za igranje zbog obilnih padalina. Zanimljivo kako sada kada je riječ o utakmici mnogo važnijoj nego onoj s Finskom više ne vrijede kriteriji o terenu pogodnom za igranje u slučaju kiše, već se kao kriterij uzima pitanje sigurnosti? Kada se uzme u obzir da se utakmice igraju sredinom studenoga, za očekivati je veliku vjerojatnost vlažnog i kišnog razdoblja koje može natopiti teren u Maksimiru i ponoviti ružne slike kao na utakmici protiv Kosova. No, to sada očito više nije važno. Kriteriji se prilagođavaju i mijenjaju od utakmice do utakmice, prenosi Šatvarovo priopćenje Glas Slavonije.

Šatvar je inače nekada bio predsjednik Kohorte, koja se protivila odluci Gradskog vijeća da Šuker postane počasni građanin Osijeka. Danas Šatvar zagovara slično:

-  Predsjednik HNS-a Davor Šuker pokazao je nezainteresiranost prema gradu koji ga je okitio titulom počasnog građanina pa su sve glasnije inicijative o oduzimanju ove titule, što dobiva sve veći smisao, stoji u priopćenju.

Gradonačelnik Ivica Vrkić ne podržava inicijativu koalicijskog partnera.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.