Bjelica žali za Gojakovom šansom, Petković smatra da je Dinamo zakinut za kazneni udarac

Petak, 15. ožujka 2019. 09:23 Napisao/la  SC

Ili nismo imali uvjerenja da možemo ili je Benfica bila toliko superiorna da nam ništa nije dala. Da smo zabili za 2:1, možda bi se okrenulo, kaže trener Dinama

Bjelica žali za Gojakovom šansom, Petković smatra da je Dinamo zakinut za kazneni udarac
Foto: Facebook

 

Dinamo je u Lisabonu rezultatski doživio uvjerljiv poraz (0:3) i ispao iz Europske lige, Benfica je dominirala od početka utakmice do kraja produžetaka, ali izrazite šanse nije stvorila.

- Prije svega, čestitke Benfici. Čestitao bih i svojim igračima na svemu što su odigrali ove sezone i što će odigrati. Ispred nas je puno izazova. Jako sam ponosan što sam dio ove priče. Sigurno da smo mogli više napraviti, pogotovo gledajući prvu utakmicu kad smo bili puno bolji. Danas nam Benfica nije dala puno. Ili nismo imali uvjerenja da možemo ili je Benfica bila toliko superiorna da nam ništa nije dala. Da smo zabili za 2:1, možda bi se okrenulo. Bili smo spremni za Benficu, jako dobro smo im parirali. Kad pogledate što su napravili, imali su jedan šut Rafe u prvom dijelu, u drugom isto pokoji šut... Nisu nam stvorili neku super šansu, dobro smo zatvorili sredinu. Bili su bezopasni iz centaršuta, a zabili su gol iz situacije koja nije mirisala na gol... Ali to je Benfica, i mali prostor iskoriste za gol. Benfica je drugo poluvrijeme uvela tri glavna igrača, tu su nas počeli pritiskati, nismo zadržavali loptu, zabili su nam golove udarcima sa 16 metara. Ti igrači imaju kvalitetu, nažalost, jako su dobro šutirali danas, za razliku od nas. Mi smo imali i dvije zrelije prilike, kazao je trener Dinama Nenad Bjelica.

- Dobro smo igrali u svim segmentima utakmice, bili smo bolji, a neke igrače smo uspjeli odmoriti, Željeli smo ostvariti što veći posjed i zbog toga smo radili presing. Nakon što smo napravili izmjene to je bolje funkcioniralo. Dinamo se veći dio susreta branio, što je i normalno jer je imao pozitivan rezultat iz prve utakmice. U prvom poluvremenu nismo bili najbolji, no u nastavku smo odigrali odlično, rekao je trener Benfice Bruno Lage.

Bruno Petković smatra da je u 22. minuti zaustavljen prekršajem u kaznenom prostoru, sudac je dosudio njegov prekršaj:

- To je bio penal! Ali ne trebamo se vaditi na takve stvari. Naravno, to su situacije koje mogu odlučiti utakmice, vjerojanto bi nama taj penal jako puno pomogao, no moramo raditi na stvarima koje možemo poboljšati, smatra Petković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.