MARIO GAVRANOVIĆ

Dinamo sjajno radi s mladima

Subota, 10. veljače 2018. 12:07 Napisao/la  SC

Ni jedan junior Rijeke nije došao do prve momčadi

Mario Gavranović
Mario Gavranović

Mario Gavranović brzo se nametnuo trenetu i suigračima u Dinamu, vrsnom napadaču preostaje još samo da se nametne navijačima Dinama.

Gavranović je zimus stigao iz Rijeke koja je osvojila titulu prvaka:

- Nije toliko velika razlika u stilu Dinama i Rijeke. Kod trenera Cvitanovića pokušavamo igrati visokim presingom, kako bismo što prije suparniku uzeli loptu te da onda mi vodimo igru. Takav stil igre je prošle sezone bio prepoznatljiv kod Rijeke. Druge usporedbe ne bih radio. Dinamo ima mnogo mladih igrača. A svi oni imaju vrhunsku kvalitetu i ogroman potencijal. Međutim, nemaju još to iskustvo koje, naprimjer, imaju malo stariji igrači u Rijeci. Međutim, sada uspoređivati kvalitetu igrača Dinama i Rijeke zaista ne bi bilo korektno. Mogu samo kazati da Rijeka ima jako dobre igrače i vrlo dobru momčad. Najveća razlika leži u činjenici da Dinamo sjajno radi s mladim igračima. Igrao sam za Rijeku dvije godine, nisam vidio ni jednog igrača iz juniora koji je došao do prve momčadi, rekao je Gavranović za SN.

Kakav ćemo Dinamo gledati na proljeće?

- Smatram da ćemo iz utakmice u utakmicu izgledati sve bolje i bolje. Siguran sam da ćemo stvoriti igru koja će biti prepoznatljiva, koja će se svidjeti navijačima. Vjerujem da ćemo s našom igrom privući ljude na stadion, da će nas željeti gledati. Također se nadam da ćemo uzeti trofeje. To je to... Na kraju krajeva, mi igrači moramo biti zadovoljni i uživati na terenu, imamo kvalitetu za to, a onda će doći pobjede i trofeji. Ono što svi tako želimo.

Možete li u Dinamu biti još bolji?

- Uvijek se može biti bolji! Moj cilj je da budem bolji! Želim što je više moguće pomoći Dinamu kako bi ostvario svoje ciljeve. Došao sam u Maksimir kako bih dostigao još višu razinu. Imam maksimalno povjerenje u sebe i znam da će sve biti dobro. Volim kad imam slobodu kretanja kao što sam to imao u Rijeci kod Matjaža Keka. Želim dolaziti po loptu u međuprostor, znači nisam klasična špica. Nisam od onih koji će vezati dva stopera i raditi ono što rade klasični napadači. U Rijeci sam pokazao da mogu imati drukčiju ulogu od tih klasičnih napadača, te je, po meni, to dobro izgledalo. Trudit ću se da to tako bude i u Dinamu. Jer momčad Dinama ima često loptu u posjedu, meni jako odgovara kad mi vodimo igru.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.