Mario Cvitanović, trener Dinama: Mi ćemo se okrenuti budućnosti, tražiti igru bez Fernandesa

Subota, 09. rujna 2017. 17:21 Napisao/la  SC

Igrači su teške  treninge odrađivali s osmijehom na licu, osjećam kod njih zadovoljstvo, hvali se atmosferom trener kojega mediji svaki dan smjenjuju

Mario Cvitanović
Mario Cvitanović


Mario Cvitanović i dalje sjedi na klupi Dinama iako ga u medijima svaki dan smijenjuju, zadnji se u trenera prometnuo Goce Sedloski.

Jedno je sigurno, Cvitanović vodi Dinamo u nedjeljnoj utakmici protiv Rudeša bez Juniora Fewrnandesa, koji je otišao u Tursku:

- Junior Fernandes je otišao, a svaki kvalitetan igrač uvijek nedostaje nekoj momčadi. No, to je završena priča. Mi se okrećemo novim igračima koji će sada dobiti još veću priliku. Kako bi se pokazali i profilirali, pa i uhvatili poziciju u nastavku sezone. A mi ćemo se sada okrenuti budućnosti, tražiti igru bez Fernandesa, kaže Cvitanović koji se dobro spremio za lokalni derbi:

- Rudeš sam gledao uživo na nekoliko utakmica, ali smo radili i njihovu video-analizu. Kroz sezonu su mijenjali sustav igre, prvo igrali s tri, pa sa četiri igrača u zadnjoj liniji. Bili su na jednom turniru u Hercegovini, ali posljednjih dana prijelaznog roka doveli nekoliko iskusnijih igrača poput Budimira i Barbarića. Rudeš će tražiti svoju šansu u Maksimiru, no želim da se moji igrači pokažu i nametnu pozitivnim stavom i pravim gardom. Navijači to žele, cijene i vole, smatra Cvitanović.

Prema Cvitanoviću mišljenju, igračima ne smeta što trenera svaki dan smjenjuju:

- Štoviše, igrači su teške  treninge odrađivali s osmijehom na licu, osjećam kod njih zadovoljstvo, što mi je veliki plus, ali i satisfakcija kao treneru. Moram nagraditi taj njihov rad, tako da će većina igrača koji su ostali u Zagrebu i startati protiv Rudeša. Reprezentativcima će dobro doći malo odmora, a oni će odrađivati neke stvari koje su drugi igrači odradili u proteklom razdoblju. To su bile svojevrsne mini-pripreme od 10 dana, a volio bih da igrači kvalitetne stvari s treninga manifestiraju već u nedjelju protiv Rudeša. Neka sami sebe kvalitetnom predstavu nagrade za težak rad, zaključuje Cvitanović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.