Mario Cvitanović: Sigurno ne možemo protiv prirode, protiv toga se ne možemo boriti

Petak, 09. veljače 2018. 20:19 Napisao/la  SC
Mario Cvitanović
Mario Cvitanović

Mario Cvitanović smatra da je njegova momčad spremna za drugi dio prvenstva, trener Dinama ne zamara se previše što na početku igra redom protiv Osijeka, Hajduka i Rijeke.

- Gledanje predaleko nas lako moće zavarati, tako nam i otežati rad. Mi trebamo strpljenja. Evo, sada ni najmanje ne razmišljam o utakmicama s Hajdukom ili Rijekom, zanima nas samo Osijek. Njih nismo još dobili u prvom dijelu sezone, dvaput smo remizirali. Osijek je ozbiljna i stabilna momčad, imaju strukturu i fizionomiju, pa i svoje automatizme. Iskusna su momčad koja zna igrati na rezultat, no mi našu mladost i energiju moramo usmjeriti kao uvijek - na pobjedu. Oni nisu puno mijenjali momčadi, identični su kao na jesen. Očekuje nas jedna teška utakmica, faktori na koje možemo i ne možemo utjecati. Sigurno ne možemo protiv prirode, protiv toga se ne možemo boriti. Znam da je tamo dva dana padala kiša, ali vjerujem da će teren biti dobar za igru. Ne bude li, mi ćemo se tome morati što prije prilagoditi. No, možemo utjecati na našu prezentaciju, onemogućiti suparnika u razvijanju igre, pa i isticati stvari na kojima smo radili u prvom dijelu sezone, pa i kroz pripreme, kaže Cvitanović uoči subotnje utakmice protiv Osijeka.

- Vjerujem da ćemo dati sve od sebe, u Gradskom vrtu primijeniti ono za što se već dulje vrijeme pripremamo. Imamo manjih problema s igračkim kadrom, pa zbog ozljeda s nama neće biti Sose i Fioliće, ostali bi trebali biti spremni. Naši ciljevi? Svakodnevno postajati što bolji, poboljšavati sve segmente u našoj igri. Moram reći kako su igrači kroz pripreme bili maksimalno odgovorni, pokazali su želju, htijenje i entuzijazam, a takvi moramo biti i u nastavku sezone, zaključuje Cvitanović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.