Dinamo protiv Atalante odigrao najbolju utakmicu u povijesti Lige prvaka

Srijeda, 18. rujna 2019. 22:53 Napisao/la  SC

Pod vodstvom Gasperinija ni u jednoj utakmici Serije A momčad Atalanta nije izgledala tako nemoćno kao u prvih 45 minuta utakmice u Zagrebu

Mislav Oršić
Mislav Oršić

 

Dinamo je odigrao najbolju utakmicu u povijesti Lige prvaka, a Mislav Oršić najbolju utakmicu u karijeri.

Takva dominacija na Maksimiru nikada nije viđena u jednoj utakmici otkada se Liga prvaka igra u ovakvom formatu.

Posebice od momčadi kluba koji je prije utakmice protiv Atalante doživio čak 11 uzastopnih poraza u natjecanju po skupinama!

Pobjedu u 1. kolu obilježio je Oršićev hat-trik, ali je momčad Dinama igrala na takvoj razini da je teško čak i tako nahadnutom pojedincu pripisati presudne zasluge za pobjedu.

U prvom poluvremenu momčad Dinama djelovala je praktično savršeno, ostavili su modri dojam kao da su tri pogotka postignuli nekom niželigašu.

Treba podsjetiti da je Dinamo igrao protiv trećeplasirane momčadi Serije A, prošle sezone ispred Atalante bili su samo Juventus i Napoli.

Pod vodstvom Gasperinija ni u jednoj utakmici Serije A momčad Atalanta nije izgledala tako nemoćno kao u prvih 45 minuta utakmice u Zagrebu.

Ne mogu se gosti pravdati ni neiskustvom u Ligi prvaka, ostaje zabilježeno da je Atalanta u prvoj utakmici Lige prvaka doživjela težak poraz u Zagrebu.

Svi su pogoci perfektno pripremljeni.

Prvo je Leovac iz blizine zakucao loptu, zatim je Leovac odigrao Oršiću koji je s ruba kaznenog prostora pogodio da bi uoči trećeg pogotka Ademi odigrao strijelcu Oršiću koji je glavom iz blizine zatresao mrežu.

Ništa Atalanta do odmora nije učinila!

U drugom dijelu Gasperini je uveo Pašalića i Malinowskog, izgledala je Atalanta bolje u drugom dijelu iz jednostavnog razloga: slabije nego što je izgledala u prvom dijelu nije mogla izgledati.

Dinamo je u drugom dijelu mirno kontrolirao utakmicu, Oršić je u 68. minuti iskoristio pogrešan izlazak gostujuće obrane i postigao pogodak.

Tek pred kraj utakmica Atalanta je (Zapata 74, 84, Pašalić 82) stvorila prilike, najbolju nije iskoristio Zapata u 74. minuti zbog izvanredne Livakovićeve reakcije.

DINAMO: Livaković, Stojanović, Theophile, Perić, Leovac, Moro (73 Gojak), Dilaver, Ademi, Olmo, Oršić (76 Ivanušec), Petković (83 Gavranović)

ATALANTA: Gollini, Toloi, Gjimshiti, Masiello (46 Malinovskij), Hateboer, De Roon, Freuler (46 Pašalić), Gosens, Iličić (88 Barrow), Gomez, Zapata

Manchester City opravdao je ulogu favorita i rutinski ostvario prvu pobjedu u skupini.

Iako je Guardiolina momčad postignula tri pogotka, nakon prvoga kola na ljestvici ipak vodi Dinamo!

Skupina C: Dinamo - Atalanta 4:0 (Leovac 10, Oršić 31, 42, 68), Šahtar - Man. City 0:3 (Mahrez 24, Gundogan 38, Gabriel Jesus 76)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.