Dinamova prijava odbačena, Ajdin Hasić raskinuo ugovor bez pravnih posljedica

Petak, 03. svibnja 2019. 22:21 Napisao/la  SC
Ajdin Hasić
Ajdin Hasić

DORH je odbacio Dinamovu prijavu što znači da su malodobni Ajdin Hasić i zagrebački klub zakonito raskinuli ugovor.

Hasić je slovio kao jedan od najvećih talenata Dinamove škole nogometa.

Kada mu je Dinamo ponudio produljenje ugovora, Ajdinov otac potpisao je ugovor o raskidu starog ugovora, ali nije potpisao novi ugovor.

Nakon toga nastala je frka zbog koje je bivši direktor Tomislav Svetina bespovratno izgubio povjerenje Zdravka Mamića.

Hasić je kao slobodan igrač mogao počeo pregovarati s nizom zainteresiranih klubova, na kraju je njegova obitelj odabrala Bešiktaš s kojim će Ajdin potpisati ugovor kada navrši 18 godina.

A Dinamo je počeo pravnu bitku tvrdeći da je prevaren.

Međutim, DORH smatra drugačije.

- Najveća stvar koja nam je smetala bila je da se nama stalno sugeriralo da Ajdin potpiše ugovor s ljudima bliskim Zdravku Mamiću, govorili su nam neprestano da će Ajdin imati kompletnu zaštitu i brigu o Dinamu ako pristanemo potpisati za dotične menadžere. Nismo htjeli pristati što je jedan od osnovnih razloga zbog čega smo otišli iz Dinama. Dakako, uz činjenicu da u klubu nisu vjerovali u naše dijete kao igrača. Nakon što smo raskinuli ugovor s Dinamom, iz kluba su nam javili da je Real Madrid pokazao interes i da bismo trebali doći u klub da pričamo o tome. Mi smo to odbili, jer s Dinamom smo prethodno raskinuli ugovor i tada je počeo teror i napadi Dinama na nađu obitelj. Nismo vjerovali da će nam nakon raskida raditi takve stvari. Zato smo nakon svih ovih događanja angažovali advokata Radića iz Splita da nam pruži pravnu pomoć, izjavila je Ajdinova majka Sazbera.

Navodno je Zdravko Mamić otišao u Banoviće do rudnika u kojem radi Ajdinov otac, ali se vratio neobavljena posla.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.