DINAMO - ROSENBORG Nenad Bjelica: Norvežani su puno iskusniji od Ferencvarosa

Utorak, 20. kolovoza 2019. 19:34 Napisao/la  SC
Nenad Bjelica
Nenad Bjelica Foto: www.gnkdinamo

 

Dinamo u srijedu (21) na Maksimiru igra prvu utakmicu play-offa Lige prvaka protiv Rosenborga.

- Nakon što lani nismo ušli u Ligu prvaka, sad očekujemo pokazati da smo godinu dana zreliji. Pred nama su dvije teške utakmice, 180 minuta u kojima ćemo morati biti onakvi kakvi smo bili u Budimpešti. Očekujem Dinamo koji će igrati na visokom nivou, kao i sve europske utakmice prošle sezone. Doma protiv Ferencvarosa možda smo bili malo slabiji, ali generalno igramo na jako dobrom nivou. Norvežani su puno iskusniji od Ferencvarosa i generalno, a i u ovakvom tipu utakmica. Znaju igrati ovakve, bitne utakmice, a od Mađara su različiti i po sustavu igre. Igraju 4-3-3 koji u obrani prelazi u 4-5-1 formaciju. Jako se dobro brane, a njihov napadač Soderlund je za dva koplja bolji od napadača Ferencvarosa. Igrali su 11 puta u Ligi prvaka, to dovoljno govori o snazi našeg protivnika. No, to ne znači da mi nećemo biti bolji, kaže trener Nenad Bjelica.

Na Maksimiru će se prvi put koristiti Video Assistant Referee (VAR).

- Regularnost nogometne igre povećava se s VAR-om. Ne sviđa mi se jer on oduzima emociju kod postignutog pogotka. Kad zabiješ, moraš ostati smiren i čekati da ti VAR potvrdi da gol vrijedi i tek onda možeš slaviti. Buni me i to što moji igrači ništa ne znaju o VAR-u, nismo ništa službeno dobili, a imat ćemo ga na utakmici. Upozorit ću igrače na to da moraju igrati do kraja akcije, VAR može poništiti pogodak ili ga pustiti. Isto tako, VAR sve vidi. Nema potezanja, laktarenja... Sve u svemu, bilo bi mi draže da smo prije utakmice imali neko predavanje o VAR-u, jer mi igrači ne znaju puno o tome. Emocije pak preferiram, volim proslaviti pogodak, kaže Bjelica.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.