Velimir Perasović najavio ostavku: Što se mene tiče, moj mandat u reprezentaciji je završen!

Nedjelja, 13. rujna 2015. 14:51 Napisao/la  SC

Nikome nije jasno kako smo tako lagano mogli pustiti utakmicu u vjetar. Jednostavno, nakon pet minuta igre izgledali smo kao da smo se ugušili, kao da više nismo imali snage niti koncentracije, kaže Perasović

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Velimir Perasović nakon poraza u osmini finala Europskog prvenstva od Češke (59:80) najavio je podnošenje ostavke na svojoj poziciji.

- Što se mene tiče, moj mandat u reprezentaciji je završen, preuzimam krivnju za ovaj poraz, rekao je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije nakon njenog ispadanja s Europskog prvenstva.

Perasović je rekao i nešto više o samoj utakmici koju njegovi puleni nisu odigrali dobro.

- Nikome nije jasno kako smo tako lagano mogli pustiti utakmicu u vjetar. Jednostavno, nakon pet minuta igre izgledali smo kao da smo se ugušili, kao da više nismo imali snage niti koncentracije. Igrali smo protiv jedne momčadi koja je u jednom trenutku uvidjela da mi nemamo rješenja nakon čega je nastavila rasti u svojoj igri. Već je druga četvrtina odvela utakmicu tamo gdje mi nismo htjeli, tada smo primili trideset koševa. Počelo je sve u prvoj četvrtini kada smo još i imali nekakav kontinuitet, naše su izgubljene lopte bile uteg koji nas je kroz cijelu utakmicu vraćao nazad. O kvaliteti tvoje igre dovoljno govori dvadeset i pet izgubljenih lopti. Igrači su htjeli igrati, mislim da sam i ja napravio najbolje što sam mogao, rekao je Perasović.

O njegovoj ostavci još se mora očitovati Hrvatski košarkaški savez, ono što je sigurno jest da se ispadanje u osmini finala može smatrati novim podbačajem najboljih hrvatskih košarkaša na jednom velikom natjecanju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.