Miro Bilan otkazao, Aco Petrović pozvao četvoricu novih igrača

Srijeda, 26. srpnja 2017. 15:45 Napisao/la  SC

To se ne radi dva dana prije početka priprema, kaže Petrović o Bilanovu otkazu

Predsjednik HKS-a Stojko Vranković i izbornik Aco Petrović održali su konferenciju za novinare uoči početka priprema za Eurobasket, najnovija vijest glasi da  Miro Bilan neće igrati.

Izbornik Petrović objavio je imena četvorice košarkaša koji će se priključiti reprezentaciji, to su Dominik Mavra, Ivan Ramljak, Tomislav Zubčić i Ivan Buva.

 - Dok smo bili na turniru u Kini primio sam poziv od Bilana, koji je rekao da je nezadovoljan jer nema kluba, da ne bi volio riskirati nikakvu ozljedu i da se ovog trenutka ne osjeća mentalno spremnim za reprezentaciju. Tada sam prekinuo razgovor, rekao da smo za dva dana natrag u Hrvatskoj i da ćemo razgovarati. Tako je i bilo, čuli smo se, međutim, u protekla dva i pol dana apsolvirao sam taj razgovor tako da ako netko mentalno nije sposoban za ove stvari, jednostavno nema što tražiti u reprezentaciji. Ovo ne smatram otkazom Bilana, nego povlačenjem poziva prema njemu s moje strane. Ako netko nije spreman, nema što tražiti u A reprezentaciji, kazao je Petrović i naglasio sljedeće:
 
 - Povrijedile su me dvije stvari. To se ne radi dva dana prije početka priprema. Prošle sezone je bio u početnoj petorci u svih deset službenih utakmica i sve to nakon 2015. godine kada ga je izbornik Perasović pozvao kao tek 12. igrača. Zato ne možeš tako biti nekorektan prema nekome tko ti je dao taj status. Na popisu je sada 14 igrača koji na pripreme dolaze sa željom i voljom nešto napraviti. Od svih izostanaka po meni najveći hendikep je izostanak Luke Babića, ali to je nažalost nešto što se u sportu događa. Nadam se da će nakon operacije njegova rehabilitacija ići u pravom smjeru i da će ubrzo biti na parketu jer se radi o igraču koji je zaslužio i dalje biti član A reprezentacije, kaže Petrović.
 
 - S jedne strane imate Bendera koji igra Ljetnu ligu i dolazi na pripreme. S druge strane imate igrače koji hoće igrati Ljetnu ligu, ali neće igrati za reprezentaciju, ne žele, ne mogu, ali to je njihova osobna odluka. Samo želim naglasiti da Savez tu mora pronaći način kako odgovoriti na to jer neću prihvatiti činjenicu da netko ne može ili ne želi igrati danas, a želi igrati sutra. Zašto? Primjer Šarića i Bogdanovića, da ne spominjem druge igrače koji žele igrati. Kao igrač ne bi bio sretan da nekoga vidim sutra koji nije sudjelovao u tome što sam ja prošao, rekao je predsjednik Vranković.
 
 Petroviću su za sada otkazala četvorica igrača: Mario Hezonja, Ante Žižić, Ivica Zubak i Miro Bilan, ozlijeđeni su Luka Babić i Marko Arapović.
 
 Popis igrača:
Bojan Bogdanović - Indiana Pacers
Dario Šarić - Philadelphia 76ers
Roko Leni Ukić - Cedevita
Krunoslav Simon - Anadolu Efes
Luka Žorić - Cibona
Marko Tomas - Cedevita
Filip Krušlin - Cedevita
Dragan Bender - Phoenix Suns
Darko Planinić - Dinamo Sassari
Marko Popović - Fuenlabrada
Dominik Mavra - Joventut
Ivan Ramljak - Zadar
Tomislav Zubčić - Nižnji Novgorod
Ivan Buva - Bilbao

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.