Hrvatski košarkaški osvojili Kup Borislava Stankovića pobjedom protiv domaćina Kine

Srijeda, 24. srpnja 2019. 21:16 Napisao/la  SC

Hrvatsku do pobjede predvodio Roko Rogić s 20 poena, 3 skoka i 6 asistencija nakon čega je zaslužio naslov najkorisnijeg igrača na turniru

Hrvatski košarkaški osvojili  Kup Borislava Stankovića pobjedom protiv domaćina Kine

 

Hrvatski košarkaški osvojili su Kup Borislava Stankovića.

Hrvatska je osvojila turnir pobjedom protiv domaćina Kine rezultatom 79:73 (19:25, 24:17, 16:20, 14:17).

Za novog izbornika Veljka Mršića ovo je veliki uspjeh i poticaj da se nešto u hrvatskoj košarci možda može promijeniti na bolje.

Hrvatsku je do pobjede predvodio Roko Rogić s 20 poena, 3 skoka i 6 asistencija, a zaslužio je i naslov najkorisnijeg igrača Kupa Borislava Stankovića.

U najboljoj petorci uz njega se našao i Marin Marić koji se istaknuo u utakmici protiv Latvije, a ovaj je put ubacio 6 poena uz 6 skokova.

Antonio Vranković je ostvario double-double učinak s 11 poena i 10 skokova.

Dvoznamenkast je bio i Dario Drežnjak s 10 poena, 7 skokova i dvije blokade.

Ponovno su izabranici Veljka Mršića kontrolirali tijek utakmice, a tek je u posljednjoj četvrtini došlo do malog pada u rezultatu.

Hrvatska je Kinu nadskakala s 49 naprama 35 skokova. Iako smo imali slabiji postotak šuta za 2 poena (Hrvatska 41%, Kina 57%), bolji smo bili u tricama (33%, 7-21) jer je Kina ubacila tek tri trice u trideset pokušaja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.