Hrvatski rukometaši u petak protiv Saudijske Arabije moraju misliti na subotnju utakmicu protiv Mađarske

Petak, 13. siječnja 2017. 00:40 Napisao/la  SC

Za mene je Mađarska trenutno jača nego Njemačka, kaže izbornik Željko Babić


Hrvatska rukometna reprezentacija prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj igra u petak (20.45) protiv Saudijske Arabije, koju vodi Nenad Kljaić.

 Veći problem od Saudijaca je raspored, Hrvatske već u subotu (20.45) igra protiv Mađarske:

- Mi se pripremamo paralelno, možda čak i malo više za Mađarsku iz jednostavnog razloga što su puno jači protivnik i što se igra dan za danom pa nećemo imati vremena da pripremamo utakmicu taj dan. Mađari su dobar tim, nevjerojatno pokretljivi u obrani s jako dobrim vratarom i vanjskom linijom. Za mene su čak momčad koja može osvojiti medalju. Mađari će biti prava, izvrsna utakmica za nas i za njih. Naravno da ona neće odlučiti nešto specijalno, ali sigurno je da ćemo mi i oni jednim dijelom vidjeti kakve su nam situacije i kakva je forma, kakve su mogućnosti momčadi bez obzira što će biti puno utakmica. Za mene su oni trenutno jača momčad nego Njemačka, kaže izbornik Željko Babić.

Teško će igrači u petak igrati protiv Saudijske Arabije, a da pritom neće misliti na utakmicu protiv Mađarske:

- Trebamo imati pravi pristup, ozbiljnost i koncentraciju na terenu u toj utakmici. Ne bi bilo lijepo da ugrozimo neke planove koje smo si zacrtali. Znam da će sigurno biti teško. Saudijska Arabija igra bez pritiska i svaki ugrabljeni bod ili bolja utakmica su njima jednako kao zlato tako da moramo biti koncentrirani u potpunosti. U dva navrata imao sam priliku radit s trenerom Kljaićem i znam kako radi te kako želi da momčad izgleda, a to je agresivna, visoka obrana a takva je i Saudijska Arabija. Imati će veliki motiv napraviti nam probleme, ali mi moramo biti koncentrirani i odigrati jednu pravu utakmicu, kaže Zlatko Horvat.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.