Hrvatska košarkaška reprezentacija doživjela poraz od Italije

Utorak, 05. srpnja 2016. 23:49 Napisao/la  SC

Kvalifikacijski turnir za plasman na OI: Italija - Hrvatska 67:60


Hrvatska košarkaška reprezentacija poražena je od Italije u prvoj utakmici na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre.

Italija je u Torinu pobijedila Hrvatskau rezultatom 67:60 i drugom pobjedom potvrdila prvu poziciju uoči polufinala gdje će igrati protiv poraženog iz dvoboja između Meksika i Grčke.

Hrvatska za polufinale morati svladati Tunis i u tom slučaju igrala bi protiv prvoplasiranog iz druge skupine.

Na poluvremenu Hrvatska je imala vodstvo 35:33 zahvaljujući ponajviše Bojanu Bogdanoviću i Dariju Šariću, ali u istom ritmu nije nastavila u drugom dijelu. Posebice je zakazao napad iako Italija nije izgledala uvjerljivo.

Uoči posljednjih deset minuta Italija je imala prednost 54:47 da bi se Hrvatska približila na minus tri, a susret se lomio sredinom četvrtine.

Protiv Italije Bojan Bogdanović ubacio je 26 poena (7/14 za dva, 2/9 za tri) i uhvatio šest skokova, a Dario Šarić upisao je 11 poena (3/11 za dva, 1/3 za tri) i uhvatio deset skokova.

Kod Italije Marco Belinelli upisao je 19 poena (4/9 za dva, 2/6 za tri).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.