Aco Petrović postao novi izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije

Utorak, 22. ožujka 2016. 22:50 Napisao/la  SC

 Reprezentacija dobila trenera pred nastup na turniru kvalifikacija za Olimpijske igre u Italiji


Aco Petrović novi je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije! Službeno predstavljanje novog izbornika održano je srijedu u 14 sati, kada je reprezentacija dobila trenera pred nastup na turniru kvalifikacija za Olimpijske igre u Italiji.

Nakon što Velimir Perasović nije dobio dopuštenje matičnog kluba da preuzme reprezentaciju, tri mjeseca pred olimpijske kvalifikacije odabran je njegov nasljednik.

Perović je dva puta bio izbornik Hrvatske, na EP 1995. vodio je reprezentaciju do brončane medalje, te od 1999. do 2001.

Kasnije je sjedio i na klupi Bosne i Hercegovine. Trenirao je Cibonu, Zadar i Cedevitu, s kojom je izbori Final Four Eurokupa.

U Španjolskoj je vodio seviljski San Fernando, Caprabo iz Lleide, a u Italiji Carifac iz Fabriana, te Euroridu iz Scafatija.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.