Warriorsi pobijedili u produžetku, a LeBron James ubacio čak 51 poena

Petak, 01. lipnja 2018. 09:05 Napisao/la  SC
Kevin Durant i LeBron James
Kevin Durant i LeBron James

 

Košarkaši Golden State Warriorsa pobijedili su Cleveland sa 124:114 u prvoj utakmici finalne serije NBA lige.

Pobjedu su ostvarili u produžetku u Oracle Areni u Oaklandu, nakon 48 minuta rezultat bio 107:107.

Izvanredni LeBron James posstigao je čak 51 poena, što nije bilo dovoljno za pobjedu.

Ponajviše zbog nevjerojatne reakcije suigrača J. R. Smitha, koji je 4 sekunde prije kraja kod rezultata 107:107 uhvatio loptu pod košem Warriorsa i onda odjurio od koša kao da ima cijeli napad...

Uzalud je LeBron James tražio loptu i pokušao pozvati minutu odmora, vrijeme je isteklo.

U produžetku je Golden State serijom 9:0 odlučio pobjednika.

Za pobjedu Clevelanda najveće zasluge imaju Stephen Curry sa 29 koševa, devet asistencija i šest skokova i Draymond Green koji je pogodio važnu tricu u završnici osnovnog dijela, a dvoboj završio sa 13 poena, 11 skokova, devet asistencija i pet osvojenih lopti.

Kevin Duarant je ubacio 26 koševa, uz devet skokova i šest asistencija, a Klay Thompson je sa 24 poena bio treći strijelac momčadi.

LeBron James je uz osobni rekord u doigravanju od 51 koša ostvario po osam skokova i asistencija, a drugi najbolji igrač Clevelanda bio je Kevin Love sa 21 košem i 13 skokova.

Druga utakmica također se igra  u Oaklandu, u noći s nedjelje na ponedjeljak, s početkom u 2 sata iz ponoći po hrvatskom vremenu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.