NBA Luka Dončić najbolji rookie sezone, mladi Slovenac izrabran praktično jednoglasno

Utorak, 25. lipnja 2019. 09:35 Napisao/la  SC
Luka Dončić
Luka Dončić

Luka Dončić praktično je jednoglasno izabran za najboljeg "rookiea" godine, dobio je 98 od 100 mogućih glasova.

Dončić je u dresu Dallas Mavericksa prosječno ubacivao 21.2 poena uz 7.8 skokova i 6.0 asistencija.

Dva preostala glasa osvojio je branič Atlanta Hawksa Trae Young.

Dončić je postao drugi Europljanin s nagradom u svojoj kategoriji, prvi je bio Španjolac Pau Gasol 2002. godine.

Grk Giannis Antetokounmpo proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) američke profesionalne košarkaške NBA lige za prošlu sezonu.

Krilni centar Milwaukee Bucksa imao je prosjek 27.7 koševa, 12.5 skokova i 5.9 asistencija predvodio Buckse do najboljeg omjera pobjeda i poraza u ligi od 60:22.

Antetokounmpo je u glasovanju sakupio više glasova od prošlosezonskog MVP-a, braniča Houston Rocketsa Jamesa Hardena i krila Oklahoma City Thundera Paula Georgea, koji su bili preostala dva nominirana igrača za ovu nagradu.

Za trenera godine po drugi put u karijeri izabran je strateg Milwaukeea Mike Budenholzer, prvi put ovu je nagradu dobio prije četiri godine kada je vodio Atlantu.

Branič Los Angeles Clippersa Lou Williams najbolji je šesti igrač, najbolji obrambeni igrač je centar Utah Jazza Rudy Gobert.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.