NBA: LeBron James prestigao Michaela Jordana na vječnoj ljestvici najboljih strijelaca

Petak, 26. svibnja 2017. 11:02 Napisao/la  SC

LeBron postao  najbolji strijelac u povijesti NBA doigravanja


LeBron James prestigao je na vječnoj ljestvici najboljih Michaela Jordana u pobjedi (135:102) Cleveland Cavaliersa nad Celticsom, postao je najbolji strijelac u povijesti NBA doigravanja.

Pobijedili su Cleveland Cavaliersi treći put usred Bostona i s konačnih 4-1 osigurali veliko finale.

LeBron je na parketu proveo 35 minuta i za to vrijeme ubacio 35 koševa (13/18 iz igre) uz osam skokova i osam asistencija.

Ukupno je postigao 5995 poena u doigravanjima, Jordan je u 33 utakmice manje ubacio 5987 poena.   Međutim, LeBron je za rekord trebalo manje šuteva.

- Kad gledate Michaela Jordana, to je gotovo kao da gledate u božanstvo. Tako da nisam mislio da bih mogao biti kao Mike. Najveća stvar u svemu ovome je što sam to postigao igravši kao ja, ne moram zabiti koš da bih imao utjecaja na igru. To je bilo moje razmišljanje. Kako mogu utjecati na igru ukoliko ne zabijam?, kazao je LeBron.

Za Cavse Kyrie Irving ubacio je 24 poena (9/15 iz igre) uz sedam asistencija u 32 minute igre. Kevin Love je susret zaključio s 15 koševa i 11 skokova, Deron Williams je s klupe pridodao 14 poena.

Celticse je s 23 poena predvodio Avery Bradley, 14 koševa dodao je Gerald Green, 11 Jae Crowder, deset Terry Rozier, više nitko od domaćih košarkaša nije bio dvoznamenkast.

Cavsi treću godinu zaredom idu u finale i treći put zaredom igrat će protiv Warriorsa.

Prvi put u povijesti iste će momčadi triput zaredom igrati finale. Prva finalna serija igra se idući tjedan, u noći s četvrtka na petak u Oaklandu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.