Golden State Warriorsi ostvarili drugu pobjedu, Stephen Curry srušio rekord u tricama

Ponedjeljak, 04. lipnja 2018. 08:36 Napisao/la  SC
Stephen Curry
Stephen Curry

 

Košarkaši Golden State Warriorsa pobijedili (122:103) su Cleveland Cavalierse u Oracle Areni i poveli 2:0 u finalnoj seriji doigravanja za NBA prvaka.

Stephen Curry postigao je 33 poena, s devet trica postavio je novi rekord u finalnim utakmicama.

Kapetan Golden Statea je za tricu šutirao 9/17, a uz 33 koša, od čega je 16 ubacio u posljednjoj četvrtini, podijelio je i osam asistencija te ugrabio sedam skokova.

- Bio je senzacionalan. Ubacio je devet trica, a činilo se da je pogodio svaki put baš kad je bilo važno. Bio je fantastičan, izjavio je trener Golden Statea Steve Kerr.

Kevin Durant je sa 26 koševa, devet skokova i sedam asistencija bio blizu 'triple-double' učinka, a 20 koševa ubacio je i Klay Thompson, iako je bio upitan za nastup.

Nakon 51 koša u prvoj utakmici, LeBron James se u drugom dvoboju zaustavio na 29 poena, 13 asistencija i devet skokova.

Cavsi su na poluvremenu zaostajali 13 koševa (59-46), a LeBron James je u razdoblju od 10. do 22. minute utakmice ostao bez ubačaja iz igre, za što je velike zasluge imao Draymond Green.

Sljedeće dvije utakmice finalne serije igraju se u Clevelandu, prva se igra u noći sa srijede na četvrtak, s početkom u tri sata iza ponoći po hrvatskom vremenu.

NBA finale - 2. utakmica: Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 122:103
(Golden State vodi u seriji sa 2:0)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.