Tavaresov zagrljaj od 2,4 metra za mlade iz udruge Down 21

Četvrtak, 05. ožujka 2015. 13:45 Napisao/la  SC

Suradnja udruge Down 21 i KK Cedevite započela je 9. veljače 2015.

Na utakmici osmine finala Eurokupa, u dvorani Košarkaškog centra Dražen Petrović, štićenici udruge Down 21 - Nika, Buga, Petra, Iva, Helena, Katarina, Marija, Ana, Tomo, Matija, Marko, Filip, Armando, Luka i Tin - službeno su izveli igrače KK Cedevite na teren. Košarkaš Gran Canarie Walter Tavares, čovjek sa promjerom ruku 2,40 m, oduševio je mlade iz udruge Down 21 i razveselio ih najvećim zagrljajem.

Suradnja udruge Down 21 i KK Cedevite započela je 9. veljače 2015. u prostorijama Doma košarke na Velesajmu u sklopu projekta Eurolige "One Team". Ovaj projekt dio je akcije košarkaške Eurolige u kojoj europski košarkaški klubovi aktivno doprinose lokalnim zajednicama. Projekt je usmjeren prije svega na skupine koje imaju poteškoća s integracijom u naše društvo te na razvoj njihovog samopoštovanja, komunikacije, poštovanja, tolerancije i motivacije. U ovom projektu već sudjeluju mogi europski klubovi poput Barcelone, Reala, Bayerna, Žalgirisa i CSKA Moskve, a od sada i KK Cedevita iz Zagreba.

Jedan od najvažnijih ciljeva udruge Down 21 je potpunije uključivanje adolescenata i odraslih osoba sa downovim sindromom i drugim osobama s intelektualnim teškoćama u život društvene zajednice.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.