FINALE EUROLIGE KOŠARKAŠA

Olympiakos osvojio naslov u zadnoj sekundi

Nedjelja, 13. svibnja 2012. 22:37 Napisao/la  SC

Finale Eurolige košarkaša: CSKA - Olympiakos 61:62. Grcima je drugi europski naslov donio Printezis 

Košarkaši Olympiakosa senzacionalno su osvojili naslov prvaka Europe nakon što su u dramatičnom finalu Eurolige u Istanbulu nadvisili ruski CSKA. Pobjednički koš za drugi europski naslov "djece Pireja" ubacio je Printezis samo 0.7 sekundi prije kraja! Rusi su krajem treće četvrtine imali čak 19 koševa prednosti (53:34), ali su dopustili Grcima da se nošeni velikom podrškom svojih navijača vrate u utakmicu i potom u nevjerojatnoj zavšnici šokiraju najskuplju momčad Staroga Kontinenta, koja je doslovce  u zadnjim sekundama ostala bez sedmog naslova.

U pobjedničkim redovima najefikasniji su bili Papanikolau s 18 i Spaonoulis s 15 koševa. Ruse je predvodio Miloš Teodosić s 15 koševa, ali i s nekoliko grešaka u ključnim trenucima dvoboja. Momčad iz Pireja na europski se tron popela po drugi puta, prvi puta naslov su osvojili 1997. godine. U susretu za utješno treće mjesto Barcelona je pobijedila drugog grčkog predstavnika Panathinaikos 74:69.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.