Final Four ABA liga: Cedevita i Cibona igraju hrvatski finale u Beogradu

Petak, 25. travnja 2014. 23:11 Napisao/la  SC

Druga polufinalna utakmica: Cedevita - Partizan 81:79.

Cedevita i Cibona igrat će u nedjelju (20) u finalu ABA lige u Beogradu. Nakon što je Cibona u četvrtak pobijedila Crvenu zvezdu, hrvatski finale u petak je osigurala Cedevita pobjedom (81:79) protiv Partizana u dramatičnoj završnici. Hrvatska će dobiti prvaka ABA lige prvi put nakon Zadra 2003. godine! Osim toga oba hrvatska kluba osigurala su nastup u Euroligi sljedeće godine.


U dvorani Kombank u petak je bilo više od 14 tisuća navijača, koji su bili šokirani kada je Nolan Smith pogodio tricu za pobjedu. Najefikasniji u Cedeviti bili su Miro Bilan sa 14, Jusuf Nurkić sa 13 i Nolan Smith sa 12 koševa. Kod Partizana najbolji su bili Saša Pavlović sa 25 i Bogdan Bogdanović sa 15 poena.


- Čestitke i jednoj i drugoj momčadi na euroligaškoj utakmici, kvalitetnoj i čvrstoj. Čestitke zaslužuju moji igrači koji su vjerovali u povratak nakon deset poena zaostatka. Ne bi bilo ni nezasluženo da je Partizan slavio. Sjajno smo otvorili utakmicu, iskontrolirali smo Partizanov skok i trebali smo imati veću prednost na odmoru. U drugo poluvrijeme nismo ušli čvrsto i tu smo imali puno problema. Izborili smo Euroligu iako nam to nije bio imperativ. Sada se idemo odmoriti i pokušati osvojiti naslov koji je jako bitan za nas, rekao je Jasmin Repeša.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.