Euroliga: Luka Žorić zaslužan za veliku pobjedu Repešine Unicaje u Istanbulu

Četvrtak, 28. ožujka 2013. 23:58 Napisao/la  SC

Rezultati: CSKA Moscow - Real Madrid 81:72, Anadolu Efes - Unicaja Malaga 64:70, Maccabi Electra - Bešiktaš 101:58, Brose Baskets - Panathinaikos 60:82

Unicaja je uz velike probleme otputovala na gostovanje u Istanbul kod Anadolu Efesa, ali je na kraju u velikoj borbi upisala pobjedu 70:64. Do pobjede je došla na krilima briljantnog dvojca Luka Žorić - Marcus Williams. Anadolu Efes je tražio pobjedu koja bi ga zadržala u igri za jedno od prva dva mjesta, dok je s druge strane Unicaja morala slaviti i nadati se porazu Panathinaikosa u Njemačkoj kako bi ostala u igri za četvrtfinale. Jasmin Repeša je u Istanbul otputovao bez Krune Simona i Earla Callowaya dok Luka Žorić cijeli tjedan nije trenirao i bilo je upitno hoće li moći nastupiti. I uz te probleme, uspio je izvući pobjedu. Unicaja je bolje otvorila utakmicu, ali početkom druge četvrtine počela je padati i tri i pol minute prije odlaska na odmor Repešina momčad je bila u zaostatku 27:20 što je bila najveća prednost koju je neka momčad ostvarila. Ipak, do odlaska na odmor Unicaja je uspjela doći na koš razlike da bi nakon tehničke pogreške klupi u zadnjoj minuti Efes to iskoristio i na poluvrijeme otišao s vodstvom 33:28.

U drugom poluvremenu situacija se vrlo brzo promijenila. Unicaja je nakon odmora bolje krenula, brzo je napravila preokret i serijom 9:0 preuzela je vodstvo koje je održavala sve do sredine posljednje četvrtine. Tu je domaćin u dobrom razdoblju igre napravio 9.1 i poveo 58:53, činilo se da Unicaja pada i neće moći izdržati s malom rotacijom i problemima, ali Efes to nije znao iskoristiti. Mahmutijeva momčad je u posljednje četiri minute odigrala izrazito loše, ubacila je tek četiri poena do kraja susreta i to samo dva poena iz igre zakucavanjem Erdena za 63:62. S druge strane Žorić te prije svih Williams, koji je ubacio devet poena u zadnjih dvije i pol minute, bili su ključni u preokretu i pobjedi Unicaje.Luka Žorić je utakmicu završio s 21 poenom (9/17) i osam skokova dok je Williams ubacio 22 poena (8/18) uz sedam skokova i asistencija. Kod razočaravajućeg Efesa Jordan Farmar je ubacio 13 poena (4/12) uz pet asistencija, a Kerem Gonlum 11 poena (3/5) uz sedam skokova. Stanko Barać je za 15 minuta ubacio dva poena (1/2) uz dva skoka.

CSKA je nastavio s odličnim nastupima posljednjih tjedana i upisao je još jednu pobjedu u borbi za jednu od prve dvije pozicije u skupini što donosi prednost domaćeg parketa u četvrtfinalu. U goste mu je došao Real koji je u laganom padu forme, u Euroligi je upisao dva poraza u posljednja dva kola, a i u španjolskom prvenstvu više nije onako nedodirljiv.

Od početka susreta CSKA je stao čvrsto i krenuo po pobjedu, vrlo rano je stigao do prednosti i već u prvoj četvrtini je Real bio u dvoznamenkastom zaostatku. Felipe Reyes i Jaycee Carroll doveli su Real na minus sedam dvije minute prije kraja susreta, ali CSKA je ipak uspio iskoristiti dekoncentraciju Fernandeza i Rodrigueza s linije slobodnih bacanja i na kraju slaviti 81:72. Najbolji kod CSKA bili su Sonny Weems s 21 poenom (8/16), Miloš Teodosić sa 17 poena (7/14) i sedam asistencija te Viktor Hrjapa s 11 skokova. Kod gostiju Rudy Fernandez je ubacio 24 poena (8/11, 6/8 trica) uz šest skokova, a Felipe Reyes deset poena (3/5). Dontaye Draper za četiri minute ostao je bez značajnijeg učinka.

Maccabi je u Tel Avivu sa 101:58 protiv Bešiktaša došao do šeste uzastopne pobjede u skupini F Topa 16 Eurolige i time popravio vlastiti omjer na 8-5 uoči posljednjeg kola. Momčad iz Tel Aviva se, tako, približila četvrtfinalu, ali s obzirom na gužvu u borbi za prolazak, idućeg tjedna mogla bi im biti potrebna i sedma pobjeda u nizu. U posljednjem kolu bit će na gostovanju kod Barcelone, koja je već osigurala prvo mjesto.Ogled Maccabija i Bešiktaša bio je riješen na ulasku u sedmu minutu. Serijom od 13:0, domaća momčad pobjegla je do 23:6 četiri minute do kraja prve četvrtine. Bešiktaš je nastavio tonuti i na ulasku u posljednju četvrtinu bio na najvećih 56 poena minusa, s 91:35 za suparničku momčad, a dobra vijest za goste iz Istanbula je što se domaćima nije pod svaku cijenu jurilo po euroligaški rekord. Na kraju je bilo „samo“ 43 razlike.

Darko Planinić na parketu je proveo nepune 22 i pol minute i to je iskoristio za dobar učinak, s 14 poena uz 5/9 za dvicu i 4/4 iz slobodnih bacanja, dodajući i četiri skoka, sve u napadu.

Devin Smith i Ricky Hickman ubilježili su po 16 poena za pobjedničku momčad, Smith uz devet skokova, a Hickman s pet asistencija. Nik Caner-Medley pridružio se s 15 poena.

Rezultati: CSKA Moscow - Real Madrid 81:72, Anadolu Efes - Unicaja Malaga 64:70, Maccabi Electra - Bešiktaš 101:58, Brose Baskets - Panathinaikos 60:82

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.