Euroliga: Bojan Bogdanović strijelac kola, Popovićeva pobjeda nad Repešom

Subota, 05. siječnja 2013. 00:18 Napisao/la  SC

Bojan Bogdanović u porazu Fenerbahce Ulkera od Montepaschija iz Siene na parketu proveo 32 minute i 56 sekundi i postigao za drugo kolo rekordan 31 poen

 

Drugi dan drugog kola TOP 16 Eurolige košarkaša iz hrvatskog kuta gledanja donio je jedan zanimljiv ogled i najboljeg strijelca i igrača drugog kola i jedan double double. U Kaunasu su Marko Popović i Mario Delaš dočekali Unicaju iz Malage na čijoj je klupi hrvatski izbornik Jasmin Repeša, dok na parketu hrvatske boje brani Krunoslav Simon. Pobjedu je odnio prvak Litve sa 75:63.

U posljednju dionicu utakmice ušlo se sa minimalnih 52:51 za domaći sastav, no onda je uslijedilo najbolje razdoblje igre momčadi iz "zelene šume". Marko Popović za 21 minutu u igri postigao je 10 poena, trice je gađao dva od tri, tome je dodao dva skoka jednu ukradenu i izgubljenu loptu. Delaš je na parketu proveo samo četiri minute i za to vrijeme imao jedan neuspješan pokušaj za dva poena i napravio jednu osobnu pogrešku.

Repeša je usluge Krunoslava Simona koristio gotovo 24 minute, a za to vrijeme bivši dugogodišnji košarkaš Zagreba postigao je sedam poena (šut za dva i tri poena po 1/4), a tome je dodao pet skokova i četiri asistencije. Na Luku Žorića hrvatski je izbornik u ovoj utakmici računao 27 i pol minuta. Žorić je susret završio sa 11 poena (šut za dva 4/9) a tome je dodao šest skokova i tri asistencije.

Košarkaški spektakl viđen je u Istanbulu, a njegov glavni glumac bio je bivši igrač Cibone Bojan Bogdanović. On je u porazu Fenerbahce Ulkera od Montepaschija iz Siene na parketu proveo 32 minute i 56 sekundi i postigao za drugo kolo rekordan 31 poen uz sjajan postotak šuta (6/9 za dva, 4/5 za tri, 7/10 za jedan) a tome je dodao četiri skoka jednu asistenciju i dvije izgubljene lopte.

U posljednjem susretu večeri Olympiacos je u Pireju pobijedio turski Besiktas sa 77:63. Kod gostiju je sjajan bio Damir Markota koji za 31 i pol minutu ostvario double double, postigao 14 poena (3/8 za dva 2/5 za tri) i tome dodao 10 skokova uz dvije asistencije i dvije ukradene lopte.

Rezultati: Alba Berlin - CSKA Moskva 57:75, Žalgiris - Unicaja 75:63 (Popović 10 poena, dva skoka, Delaš/Simon 7 poena, 5 skokova, 4 asistencije, Žorić 11 poena, 6 skokova, 3 asistencije), Fenerbahce Ulker - Montepaschi 92:98 (Bogdanović 31 poen, 4 skoka), Olympiacos - Besiktas 77:63 (Markota 14 poena, 10 skokova)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.