U subotu Hrvatski auto i karting savez proglašava najbolje u 2017. godini

Petak, 26. siječnja 2018. 17:15 Napisao/la  Miroslav Krpan
U subotu Hrvatski auto i karting savez proglašava najbolje u 2017. godini

 Najuspješniji sudionici hrvatskog automobilističkog i karting prvenstva sezone 2017. bit će proglašeni u Zagrebu u subotu, 27. siječnja, s početkom u 18 sati na svečanosti Hrvatskog auto i karting saveza.

Dodijelit će se ukupno 404 priznanja za osvojena prva, druga i treća mjesta pojedinačno, ekipno ili timski u automobilističkim disciplinama državnog prvenstva na kružnim i brdskim stazama, auto rallya, autocrossa, autoslaloma, kronometar vožnjama, tri kup natjecanja (formula driver, utrke ubrzanja i Business Seat Vip Kup) , te u karting sportu.

Posebnu pažnju plijeni 75 posebnih priznanja među kojima treba izdvojiti četiri Zlatne kacige i tri Zlatna volana HAKS-a kao najviša priznanja za trogodišnje uzastopno pojedinačno osvajanje prvenstva, te dvije Zlatne plakete za trogodišnji uzastopni ekipni, odnosno timski naslov prvaka.

Proglasit će se i najuspješniji automobilisti, vozačica i kartingaši, te suci protekle sezone, a jednom zaslužnom sportskom djelatniku pripast će Nagrada za životno djelo nacionalnog saveza.

Ove će se godine dodijeliti i posebna priznanja „Najfoto“ za najatraktivniju oktansku fotografiju ocjenom javnog elektronskog glasanja i najaktivnijoj medijskoj kući odlukom Povjerenstva za medije.

Tijekom tradicionalne i višesatne večeri hrvatskog automobilizma i kartinga, čiji je domaćin Hrvatski auto i karting savez, dobitnike priznanja i goste zabavljat će zagrebački „Studio Band“.

Slijedi dodjele priznanja protokolom je ove godine znatno izmijenjen u odnosu na niz proteklih godina što će, pretpostavlja se, dati dinamičniji tijek preuzimanja zasluženih priznanja.

Proglašenjem prethodne i formalno se zaključuje „stara“ sezona, a lov na nove trofeje samo što nije počeo.

Kalendar HAKS-a, iako još uvijek nepotpun zbog usklađenja nekih termina, i za ovu je godinu bogat i sadržajan.

Pripreme za otvorenje sezone 2. i 3.ožujka međunarodnim „7. Ina rallyjem Kumrovec 2018:“ dobrano su se zahuktale.

Domaćin će biti zagrebački Autoklub „Delta Sport“.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.