NOVI HRVATSKI REKORD

Sandra Perković bacila preko magičnih 70 metara!

Subota, 01. ožujka 2014. 13:24 Napisao/la  SC

Sandra je bacila disk 70,51 metar srušivši stari hrvatsi rekord koji je iznosio 69,11 metar

Sandra Perković osvojila je prvo mjesto na Otvorenom zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske u Splitu bacivši disk 70,51 metara što je ujedno novi hrvatski rekord koji je dosad iznosio 69,11 metara. Već dugo vremena nitko u svijetu nije bacio disk preko 70 metara i ovaj rezultat najbolja je najava nove sezone. Sandra je u prvoj seriji bacila 69,96 što je u tom trenutku bio novi hrvatski rekord. Uslijedio je prestup, pa 65,19 i onda već spomenutih 70,51 metara. U posljednjoj seriji Sandra je opet prestupila.

- U Splitu se uvijek dobro osjećam i volim ovdje bacati. Dobro sam radila i sada se okrećem svojim ciljevima. Jedan je srušiti rekord mitinga u Zurichu koji iznosi 70,30 metara, rekla je Sandra Perković nakon nastupa u Splitu.

Svjetski rekord u bacanju diska za žene aktualan je već punih 26 godina, a postavila ga je 9. srpnja 1988. godine na mitingu u Neubrandenburgu predstavnica Istočne Njemačke Gabriele Reinsch - 76.80 metara.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.