EP u atletici: Ana Šimić osvojila brončanu medalju u visu uz novi osobni rekord!

Nedjelja, 17. kolovoza 2014. 17:01 Napisao/la  SC

Šimić je nakon prvog plasmana u finale velikog natjecanja sjajnim nastupom stigla i do prve medalje u karijeru preskočivši 199 centimetara

Ana Šimić osvojila je brončanu medalju u skoku u vis na Europskom prvenstvu u Zurichu! Šimić je nakon prvog plasmana u finale velikog natjecanja sjajnim nastupom stigla i do prve medalje u karijeru preskočivši 199 centimetara!

Finale je imalo zanimljiv rasplet. Ruth Beitia iz prve je preskočila 201 centimetar izjednačivši najbolji rezultat sezone kojega drži Ana Čičerova. Bio je to sjajan skok budući da je Beitia rušila na 190 centimetara. Marija Kučina je do 201 centimetra preskočila sve visine iz prve, ali onda je zapela na ključnoj razini za zlato.

U borbi za broncu Šimić i Poljakinja Justyna Kasprzycka rušile su iz prva dva pokušaja na 201 centimetar. Ana  treći pokušaj nije ni iskoristila, ali zato je Poljakinja izvela sjajan skok i malo je nedostajalo da otme Šimić medalju, a sebe gurne u borbu za zlato.

Ana je u finalu iz prve preskočila 185, 190, 194 centimetara, dok je na 197 centimetara prvi put rušila. Ipak, nakon što je i tu visinu svladala, Ana je sjajnim skokom preskočila 199 centimetara i tako si otvorila put prema medalji.

Hrvatska je tako nakon zlata Sandre Perković osvojila drugu medalju na Europskom prvenstvu u Zurichu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.