Dijamanta liga: Sandra Perković pobijedila novim rekordom mitinga, Ana Šarić šesta u Birminghamu

Nedjelja, 07. lipnja 2015. 18:27 Napisao/la  SC

 Jako sam zadovoljna što je više od pedeset posto rekorda mitinga u mojim rukama. Mislim da to nema niti jedan sporta, a ovo mi je 24. pobjeda od 26 mitinga Dijamantne lige u zadnje 4 godine, rekla je Sandra 


Sandra Perković ostvarila je još jednu pobjedu u bacanju diska na mitingu Dijamantne lige u Birminghamu. Slavila je s nadmoćnih 69,23, čime je postavila novi rekord mitinga (čak 3,07 m dalje od dosadašnjeg Bugare Eline Zvereve).

- Jako sam zadovoljna, pogotovo nakon Rima s kojeg sam direktno putovala ovdje i imala sam kratko vrijeme za odmor. Otvaranje natjecanja sa 69 metara čini me izuzetno sretnom i mislim da sam sada pokazala da sam na dobrom putu i da je ovo onaj rezultat o kojem sam govorila prije odlaska u Rim. Krug je bio super, takav isti imam na stadionu gdje treniram na Mladosti, uvjeti su također bili super iako je bilo malo hladnije nego u Rimu, ali na sreću bilo je sunčano na stadionu. Atmosfera je bila savršena, cijeli stadionu je bio pun, od samog početka imala sam stopostotnu podršku navijača, i nisam mogla ne iskoristiti takvu atmosferu. Ne bih htjela govoriti o konkurenciji, one su bacile koliko je najviše bilo u njihovoj moći, ja se uvijek fokusiram na sebe. Sama činjenica da su ostale bacačice bacile manje i to čak 5 metara, još više diže moj rezultat i govori koliko sam ove godine u super formi. Rekord mitinga jedan je od mojih ciljeva ove godine, koji sam si zadala, 3 metra dalje od Eline Zvereve koja je bila vrhunska bacačica, jako sam zadovoljna što je više od pedeset posto rekorda mitinga u mojim rukama. Mislim da to nema niti jedan sporta, a ovo mi je 24. pobjeda od 26 mitinga Dijamantne lige u zadnje 4 godine, rekla je Sandra nakon natjecanja.


Ovom pobjedom naša najbolja sportašica povećala je vodstvo u poretku diskašica s maksimalnih 12 bodova.

Sandra je još jednom pokazala konkurenciji svoju nadmoć, otvorivši natjecanje s dalekih 69,23. U drugoj seriji disk je letio 68,54, a sljedeća dva hica bila su neispravna. Peta serija ponovno donosi dalekih 68,32, a zadnji hitac ponovno neispravan.

Drugoplasirana Australka Dani Samuels bacila je 64,89, a treće mjesto zauzela je Francuskinja Melina Robert-Michon sa 63,23.

Rezultati:

1. SANDRA PERKOVIĆ CRO 69,23

2. Dani Sameuls AUS 64,89

3. Melina Robert- Michon FRA 63,23

4. Nadine Müller GER 62,55

5. Julia Fischer GER 61,98

6. Gia Lewis-Smallwood USA 59,62

7. Žaneta Glanc POL 59,18

8. Irina Rodrigues POR 58,69


Ana Šimić u skoku u vis zauzela 6. mjesto u skoku uvis nakon što je prije 3 dana u Rimu sa 194 ostvarila svoj najbolji rezultat ove sezone.

Pobijedila je Poljakinja Kamila Licwinko s preskočenih 1.97 čime je izjednačila svoj najbolji ovosezonski rezultat, ispred sunarodnjakinje Justyne Kasprzycke sa 1.94 također s najboljnim ovosezonskim rezultatom, a s istom visinom treće mjesto osvojila je Ruskinja Mariya Kuchina.

Rezultati:

1. Kamila Licwinko POL 197=SB

2. Justyna Kasprzycka POL 194=SB

3. Mariya Kuchina RUS 194

4. Isobel Pooley GBR 191=SB

5. Alessia Trost ITA 191 SB

6. ANA ŠIMIĆ CRO 191

7. Levern Spencer LCA 191

8. Morgan Lake GBR 188 SB

9. Airine Palšyte LTU 184


Sljedeći miting Dijamantne lige je u New Yorku u subotu 13. lipnja. Ponovno očekujemo nastupe sve tri naše atletičakre Sandre Perković, Blanke Vlašić i Ane Šimić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.