DVIJE TISUĆE GLEDATELJA

Rijeka napunila Krimeju do posljednjeg mjesta

Utorak, 10. listopada 2017. 20:10 Napisao  I. V.

Rijeka  se pojavila kao poslanje, Orijent ostavio dobar dojam

Andro Turina
Andro Turina
Izvještaj s pripremne utakmice treba početi viješću da su nogometaši Rijeke napunili Krimeju do posljednjeg mjesta!

 Prvo gostovanje Rijeke na Sušaku nakon osam godina privuklo je na tribine krimejskog stadiona, balkone po susjednim zgradama i svim okolnim mjestima kojima je igralište u vidokrugu ukupno više od dvije tisuće ljudi što je posjeta koju mnogi prvoligaši mogu sanjati.

Druga vijest je da momčad Danila Butorovića izgleda na terenu jako dobro!

Orijent 1919 godinama nije izgledao tako trkački moćno i taktički zrelo,  djelomično zbog toga što je većina mladih igrača Orijenta prošla školu nogometa u Rijeci.

To je samo preuduvjet koji u očigledno pogodnima radnim uvjetima na Krimeji najavljuje sezonu na kraju koje se čelnicima Orijenta vrlo lako može dogoditi da počnu razmišljati o višoj ligi.

Treća vijest je da travnjak na Krimeji odavno nije izgledao poput zelenog tepiha, nemaju se igrači Rijeke na što žaliti to se tiče tehničkih uvjeta za igru.

Četvrta vijest više je internog karaktera i tiče se Matjaža Keka.

 Trener Rijeke ne može biti zadovoljan načinom na koji je pričuvna momčad aktualnog prvaka pokušavala probiti postavljenu obranu vodećeg četvrtoligaša.

To prije što su se igrači Rijeke svojski trudili nametnuti treneru u ambijentu koji je bio vrlo motivirajući.

U  32. minuti stoper Orijenta Hasičić izašao je iz početnog rasporeda i ispao iz igre, Matei je u hipu ušao u prazni prostor  i pravodobno proigrao Jelića, koji je loptu gurnuo u mrežu pokraj Hermana - 0:1.

Rijeka je kaznila jedini poremećaj u rasporedu vrlo dobro posloženog obrambenog bloka, koji je bez većih problema tijekom cijeloga prvoga poluvremena kontrolirao prostor ispred Hermana.

Točnije, Rijeka je do odmora stvorila samo jednu izrađenu priliku koju je realizirala, ostalo se pretežito svelo na fizičko forsiranje nogometa po bokova u čemu je jedino Matei pokazivao višu tehničku klasu.      

Naravno da Orijent nema napadačku kvalitetu koja bi trebala predstavljati problem momčadi koja igra Europsku ligu, ali nekoliko brzih transformacija domaće momčadi izmamile su pljesak s tribina. Dogodile su čak i dvije obećavajuće situacije...

Odmah početkom drugoga dijela Kek je počeo mijenjati momčad.

Butorović je još pola sata igrao na rezultat, koji se promijenio u 59. minuti, kada je Črnic prošao nekoliko igrača na lijevoj strani i postigao pogodak udarcem koji kao da je iznenadio dobro postavljenog Hermana - 0:2.

Kada treneri u pripremnim utakmicama počnu mijenjati samo da bi dali priliku svim igračima najčešće se događa da nitko od toga nema puno koristi. Utakmice na kraju završe potpuno drugačije momčadi od onih koje su počele utakmicu.

Rijeka je ispunila misiju čim se na Krimeji nakon dugo vremena pojavila kao poslanje.

Dobar dojam koji je na terenu ostavila momčad Orijenta u ambijentu koji je podsjetio na sretnije dane sušačkog nogometa veliki je poticaj za riječki nogomet s istočne strane Rječine.   

ORIJENT 1919: Herman, Mandić (od 70' Čanković), Andrić, Hasičić (od 64' Jergović), Šestan, Baljak (od 83' Grgurić), Iličić (od 64' Torić), Mikulić (od 73' Sablić), Fatić (od 70' Barišić), Šarković (od 73' Gatara), Leskur (od 70' Turkalj).

RIJEKA: Sluga (od 46' Nwolokor), Mavrias (od 64' Vešović), Čeliković (od 78' Mulac), Elez (od 46' Župarić), Davidson (od 55' Zuta), Pavičić (od 46' Mišić), Maleš (od 46' Gomelt), Gorgon (od 46' Črnic), Acosty (od 55' Kvržić), Matei,  Jelić (od 46' Puljić).

Pripremna utakmica: Orijent 1919 - Rijeka 0:2 (Jelić 33, Črnic 59)

 Fotogalerija Andro Turina

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 9 20
2 NK Lokomotiva 9 16
3 NK Osijek 6 14
4 HNK Rijeka 5 13
5 HNK Gorica 3 13
6 HNK Hajduk Split -1 10
7 NK Slaven Belupo -3 8
8 Inter Zaprešić -8 7
9 NK Istra 1961 -10 5
10 NK Rudeš -10 2
Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT