IGOR HINIĆ

Ne bi bilo dobro da se naviknemo na poraze

Nedjelja, 08. listopada 2017. 13:08 Napisao  I. V.

Svima je jasno da će tijekom  sezone biti uspona i padova

Igor Hinić
Igor Hinić


Vaterpolisti Primorja doživjeli su poraz u prvoj utakmici za bodove ove sezone, POŠK je u 1. kolu Triglav regionalne lige probijedio na Kantridi rezultatom 9:7. Tijekom prve utakmice pomlađena riječka momčad oscilirala je u pristupu i nastupu:

- Svima je jasno da će tijekom ove sezone biti uspona i padova, ali prezadovoljan sam odnosom i zalaganjem u igri. Neki su igrači prvi put igrali, recimo Marko Blažić i Karlo Kovačević su odigrali jako dobro. U napadu nam nedostaje dosta toga, nije sve  bajno, ali sam s mnogim dijelovima igre jako zadovoljan. Žao mi je što nećemo imati puno prilika ostvajati bodove, posebice na gostovanjima, ali to smo znali prije sezone. Nema razloga za pritisak bilo koje vrste, u svakoj utakmici trebamo pokušati napredovati, kaže Hinić.

Debitant na trenerskoj klupi Primorja spada u kategoriju najboljih hrvatskih vaterpolista svih vremena, Hinić je rođeni pobjednik koji se zajedno s igračima mora naučiti nositi s porazima.

- Ne bi bilo dobro da se naviknemo na poraze, svaki poraz mora boljeti inače nešto ne valja. Ali izgubiti se može na razne načine. Sam sebi zvučim dosadno dok ponavljam da se ne može od igrača  koji nikada nisu igrali očekivati da preko noći postanu nositelji igre. Za sazrijevanje igrača nekada treba godina, nekada dvije, a nekada pet godina... Sve ovisi o kapacitetima. Jedino što svaki igrač mora uvijek pružiti je zalaganje na svakom treningu i utakmici. Oni su to učinili u utakmici protiv POŠK-a i time je meni srce puno, naglašava Hinić.

Fizička komponenta u vaterpolu je presudna, posebice za mlade momčadi koje se nemilice troše zbog neiskustva:

- Mislim da smo fizički dobro parirali, meni se čini da smo ih nakon prve četvrtine stisnuli. Teško je govoriti o tim elementima u razvoju igrača, kod starijih igrača osjeća se akumulirani rad. Ne treba zaboraviti da su nama centri Lovro Paparić i Sven Augusti, koji pomaže na toj poziciji, nadam se da će se dobro razvijati. Drugačije je fizički igrati kada na centru imaš Radua, koji zauzme poziciju za tri sekunde i svi odmah stanu u zonu ili kada se igrač bori nekoliko minuta za poziciju. Pomaci toga tipa ne mogu se očekivati preko noći. Da bi se pripremio za maraton, moraš trenirati godinama. Barem ja to tako vidim, a možda netko to vidi drugačije, zaključuje Hinić.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT